ŠTA DONOSI JUPITER U ZNAKU STRELCA? Koja dva znaka bi mogla da osete najveće promene?
Otkrijte šta vas čeka, Foto: Profimedia

zvezde govore

ŠTA DONOSI JUPITER U ZNAKU STRELCA? Koja dva znaka bi mogla da osete najveće promene?

Mada svakih 12 godina prelazi preko devetog zodijačkog znaka, to ne znači da će se ponavljati isti događaji

Objavljeno:

Jupiter, planeta prosperiteta, optimizma, bogatstva, kontakata sa strancima i putovanja, 8. 11., posle 12 godina, ušao je u Strelca, znak koji simbolizuje i inostranstvo, strance i duža putovanja.

Njegov uticaj će najviše osetiti Strelci i Ribe kojima ova planeta vlada, kao i predstavnici Raka, znaka u kojem je snaga Jupitera naglašena. Mada svakih 12 godina prelazi preko devetog zodijačkog znaka, to ne znači da će se ponavljati isti događaji, jer Jupiter obrazuje različite aspekte sa tranzitnim planetima.

Ipak, prelazak ovog planeta preko Strelca uvek donosi ekspanziju, odnosno, sve širi i uvećava (ne samo sreću i novac) u okviru simbolike astrološke kuće u kojoj se Jupiter nalazi (jake emocije, želja za bogaćenjem, potreba za putovanjima, češći kontakti sa strancima, razvoj bolesti, apetit). To će, pre svega, osetiti rođeni u prvoj dekadi Blizanaca, Devica, Strelaca i Riba, jer će Jupiter obrazovati napete aspekte sa Suncem predstavnika ovih znakova. Budući da Sunce predstavlja ugled, položaj, ali i vitalnost, uticaj Jupitera iz Strelca će se odraziti na poslovni život, kao i zdravlje majskih Blizanaca, Devica rođenih u avgustu, Strelaca rođenih u novembru i Riba rođenih u februaru.

Trebalo bi izbegavati rasprave s nadređenima i partnerom, a povesti više računa o zdravlju, posebno načinu ishrane. Istovremeno, Jupiter će obrazovati harmonične aspekte (sekstil i trigon) sa Suncem jevica i Riba rođenih krajem znaka, kojima donosi veće mogućnosti za zaradu preko saradnje sa strancima, rada u inostranstvu ili putovanja, u čemu će imati podršku osoba na položaju.

Pošto Jupiter simbolizira i pravosuđe, napeti aspekti koje ova planeta obrazuje sa Suncem Strelaca, Blizanaca, Devica i Riba rođenih u prvoj dekadi, upozoravaju predstavnike ovih znakova da budu oprezniji ukoliko očekuju ishod nekog sudskog spora. Ako dugo traje, trebalo bi potražiti pomoć ili savjt još nekog pravnika ili advokata.

Čim je ušao u Strelca u kome se već nalazi Merkur (simbol posla), 8. 11., Jupiter je obrazovao konjunkciju s Mjesecom, aspekt koji donosi novčane dobitke, ali i mogućnost iznenadnog odlaska na put u inostranstvo. Saradnja sa ženama se može pokazati kao dobitna kombinacija, jer Mesec simbolizuje nežniji pol. Zbog polusekstila koji Jupiter obrazuje s retrogradnom Venerom (novac) u Vagi, mnogima će poći za rukom da naplate stare dugove ili da dođu do neočekivane zarade.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Marina Jungić Milošević / novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.