6 STVARI KOJE OBAVEZNO MORATE URADITI PRED SPAVANJE: Probudićete se LEPŠI i ODMORNIJI!
Saveti koji će doneti najviše dobrobiti vašoj lepoti, Foto: Thinkstock

KORISNI SAVETI

6 STVARI KOJE OBAVEZNO MORATE URADITI PRED SPAVANJE: Probudićete se LEPŠI i ODMORNIJI!

Sve što treba da znate

Objavljeno:

U krevetu tokom života provedemo u proseku 24 godine i 4 meseca, a pomoću ovih 6 saveta možemo izvući ćemo najviše dobrobiti za našu lepotu.

Pojam „san za lepotu“ nosi sa sobom puno zabluda. Stoga donosimo šest korisnih saveta kako optimalno iskoristiti vreme sna i kako da naš san zaista postane ultimativni "beauty sleep".

1. Zaveži kosu

Ispleti pletenicu, zaveži kosu u rep ili punđu. Tako ti kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili bubuljice na licu.

2. Spavaj na leđima

Izbegavaj da spavaš licem na jastuku. Ako spavaš na stomaku ili boku, lice će ti biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Stoga radije spavaj na leđima. 3. Investiraj u skupe jastučnice

Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrede svaku paru – jer ćeš se sledeće jutro probuditi „čista“. Saten je glađi od pamuka te pomaže pri izbegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena će ti kosa biti mekša.

4. Neka u prostoriji ne nedostaje vlage

Ovlaživač prostorije sprečiće isušivanje tvoje kože – posebno zimi kad je vazduh u prostorijama izuzetno suv. Osim toga, preporučuje se da staviš čašu vode pored kreveta: svaki put kad se probudiš uzmi gutljaj vode – tako ćeš i telu dati dovoljno tečnosti.

5. Menjaj jastučnicu dovoljno često

Barem jednom nedeljno promeni jastučnicu. Naravno da bi svako veče trebalo da očistiš svoje lice, ali verovatno ne pereš kosu svaki dan – pa na jastuku ostane nešto ulja.

6. Spavaj na dva jastuka

Sklona si velikim podočnjacima? Onda spavaj tako da ti je glava na povišenom, odnosno na dva jastuka. Taj položaj tela podstiče limfnu drenažu i smanjuje podbuhlost. BONUS VIDEO: MNOOOGO SAM LJUT! Kucov neće ni da pogleda gazdaricu, sve dok ona ne uradi jednostavnu stvar! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Miss7.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.