UKUSNO!
DOMAĆICA OTKRILA VELIKU TAJNU: Potreban je JEDAN sastojak da PALAČINKE uvek budu savršene (RECEPT)
Napravite nešto sasvim posebno
Jeste li među onima koji su u stalnoj potrazi za jednostavnim receptom za smesu za palačinke s kojom će uvek ispasti savršeno?
Drevni Grci palačinke su jeli s medom, u zemljama Afrike neretko se poslužuju uz maslinovo ulje, a na Tajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom i konzervisanim, slatkim mlekom.
Kako onda dobiti savršene palačinke koje možete kombinovati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mleka, koliko kisele vode? Da li staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijacije na temu s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onu savršenu razmeru da palačinke budu slasne i mekane.
Da li onda postoji "tajni" sastojak koji će, uz ostale, dati savršen rezultat? Reč je o prašku za pecivo.
Evo recepta...
1 ¼ šoljice mleka
2 jaja
2 supene kašike biljnog ulja
2 šoljice brašna
2 supene kašike šećera
3 kašičice praška za pecivo
¼ supene kašike soli
Prvo promešajte tečne sastojke, a zatim dodajte praškaste. Sastojke promešajte mutilicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. Ako želite da napravite nešto sasvim posebno, odvojite smesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban ukus, ali i obojiti smesu,čime ćete ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju.
BONUS VIDEO: OVO JE PLJAČKA! E, I TO ME ZABOLE! Lik totalno iskulirao pljačkaša koji mu je uperio pištolj u glavu! (VIDEO)
(Espreso.co.rs/Večernji.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!