DA LI ZNATE ŠTA PREDSTAVLJA ŽENSKI ZNAK NA VRATIMA WC-A? Nije haljina, kao što većina misli! (FOTO)
Foto: Profimedia

PROMENE

DA LI ZNATE ŠTA PREDSTAVLJA ŽENSKI ZNAK NA VRATIMA WC-A? Nije haljina, kao što većina misli! (FOTO)

Dok muški znak "nosi" pantalone, ženski znak "nosi" haljinu, a to bi sada moglo da bude pomalo zastarelo i ograničavajuće

Objavljeno: 10:08h

Kada ulazite u javni toalet, uvek gledate mali znak na vratima koji označava da li je namenjen muškarcima ili ženama. Ti znakovi razlikuju se po mnogim kriterijumima, ali najčešće po odeći koju "nose". Dok muški znak "nosi" pantalone, ženski znak "nosi" haljinu, a to bi sada moglo da bude pomalo zastarelo i ograničavajuće. Kompanija Axosoft iz Arizone, kao deo kampanje koja želi da izjednači muškarce i žene u određenim "muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji "Girls in Tech".

Tanja Kejtan iz Axosofta tvrdi da trougao koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao da predstavlja haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt pa na taj način poručuju da žene mogu biti superheroji. - U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Djevojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina, rekli su iz kompanije.

Cilj kampanje je da podstakne razgovore o prihvatanju žena u bilo kom zanimanju. Ne radi se samo o jednakosti žena nego o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mesta u nabrojenim zanimanjima. BONUS VIDEO: ULETEO KONJ U BAR, PA PRAVO NA ŠANK! Zvuči kao vic, ali nije. (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.