SVE PREDNOSTI SAMAČKOG ŽIVOTA: Ove lekcije ćete naučiti ISKLJUČIVO ako živite sami!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

SVE PREDNOSTI SAMAČKOG ŽIVOTA: Ove lekcije ćete naučiti ISKLJUČIVO ako živite sami!

Sve je na vama i sve je vaš slobodan izbor

Objavljeno:

Prednosti samačkog života je bezbroj.

Same određujete šta ćete jesti, kada ćete pospremati, hoćete li po stanu ići gole ili obučene... Sve je na vama i sve je vaš slobodan izbor. Ipak, to ponekad može izazvati i manji panični napad upravo zato što je sve na vama. Na samački život bi trebalo da gledate kao na jednu veliku lekciju koja doprinosi osamosraljivanju.

Pospremanje i čišćenje

Kako nakon nekog vremena ne biste živele u neredu i prljavštini, savetujemo vam da podelite kućne poslove na nekoliko dana u nedelji. Odredite same sebi kada ćete peglati, brisati prašinu, prati odeću i slično. Na taj način ćete biti organizovane i neće vas odjednom preplaviti sati i sati pospremanja i čišćenja.

Hrana i kuvanje

Možda će vam dostava i brza hrana neko vreme biti uzbudljive, ali brzo ćete se zasititi toga. Kako se ne biste pognute glave vratile u roditeljsku kuću, samački život idealno je vreme za eksperimentisanje u kuhinji i početak izgrađivanja sopstvenog načina ishrane. Osim što ćete moći da odaberete šta želite da spremate i jedete, ako napunite frižider zdravim namirnicama nećete doći u iskušenje da jedete nezdrave grickalice.

Finansije

Samački život nosi i odgovornost oko upravljanja finansijama. Na početku meseca bi trebalo da rasporedite svoja primanja na račune, stanarinu, hranu i ostale potrepštine kako biste imale pojam o tome koliko vam novca preostaje za šoping i izlaske. Ako je moguće, pokušajte nešto i da uštedite.

Kvalitetno provođenje vremena

Kako ne biste upale u monotonu rutinu, savetujemo vam da pronađete neki hobi, počnete više da čitate, provodite vreme u prirodi i usvojite neke bjuti rutine koje će vas opustiti kao što je, na primer, topla kupka s eteričnim uljima. Posvetite se sebi i odlučite kojim putem želite da idete u poslovnom, ljubavnom ili bilo kom drugom planu.

BONUS VIDEO: KO NE PLATI NA RAMPI...DOBIJE U GLAVU! Nadrljali jer su hteli da se švercuju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.