DA LI JE NEKO ISKREN KADA VAM SE NASMEJE ILI SE IZA TOGA NEŠTO KRIJE? Jedna sitnica na licu raskrinkava osobu koja vam ne misli dobro!
Foto: Profimedia

OD SRCA ILI?

DA LI JE NEKO ISKREN KADA VAM SE NASMEJE ILI SE IZA TOGA NEŠTO KRIJE? Jedna sitnica na licu raskrinkava osobu koja vam ne misli dobro!

Smeh se koristi kao signal pripadnosti nekoj grupi – on signalizuje prihvaćenost i pozitivne interakcije s drugima

Objavljeno: 10:04h

Smeh je vizuelna ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja poput radosti, veselja, sreće i olakšanja. U nekim prilikama može biti uzrokovan suprotnim emocionalnim stanjima poput sramote, izvinjenja, zbunjenosti ili može biti reč o neiskrenom smehu. Da li je nečiji osmeh iskren otkriva sitnica na licu uočljiva u nekoliko sekundi.

Deca se smeju znatno češće od odraslih: prosečno dete nasemje se 300 do 400 puta dnevno u poređenju s odraslom osobom koja se nasmeje samo 15 do 20 puta dnevno.

Smeh se koristi kao signal pripadnosti nekoj grupi – on signalizuje prihvaćenost i pozitivne interakcije s drugima. Smeh se ponekad doživljava zaraznim, a smeh neke osobe može izazvati smeh kod drugih kao pozitivnu povratnu spregu. Proučavanje humora i smeha i njihovih psiholoških i fizioloških učinaka na ljudsko telo zove se gelotologija. A kako znati da li je nečiji osmeh iskren ili nije? To otkriva sitnica koja se na nečijem licu može uočiti u svega 3 sekunde. Naime, kod osobe koja se iskreno smeje, bore se pojave i oko usana i očiju. Kada je osmeh forsiran, odnosno lažan, bore se pojave samo oko usana.

Takođe, kada osobu obuzmu snažni, iskreni osećaji, oči joj postanu vlažne i mora da guta više pljuvačke. Ako neke od ovih stvari nema, to znači da osećaji i osmeh osobe nisu iskreni.

BONUS VIDEO: PAUK MU NE MOŽE NIŠTA, ALI KAKO ĆE SIĆI ODATLE?! Auto završio na vrhu bandere! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.