NAJVEĆA ZABLUDA MNOGIH VERNIKA: Brojanica nije talisman ili narukvica za sreću,  ovo je PRAVA ISTINA o njoj!
Foto: prentscreen

istina o brojanici

NAJVEĆA ZABLUDA MNOGIH VERNIKA: Brojanica nije talisman ili narukvica za sreću, ovo je PRAVA ISTINA o njoj!

Nošenje brojanice na levoj ruci, kao i njeno držanje u levoj ruci prilikom molitve, je čisto praktična stvar

Objavljeno:

Brojanicu prilikom molitve držimo u levoj ruci zato što se desnom rukom u to vreme osenjujemo krsnim znamenjem te ne možemo brojanicu držati, odbrojavati molitve i krstiti se u isto vreme jednom rukom.

Kada brojanicu ne koristimo prilikom molitve – a to je njena jedina uloga, onda je najbolje da je odložimo negde na neku policu ili stočić gde držimo molitvenik, Psaltir, Sveto Pismo koje koristimo prilikom molitve.

Takođe brojanicu možemo nositi sa sobom, ako recimo idemo na put ili slično. Tada je možemo spakovati zajedno sa molitvenikom ili je staviti oko zgloba leve ruke, oko kaiša na pasu ili u džepu košulje.

Zašto leva ruka

Zato da se ne bi dešavalo da, koristeći više desnu ruku, stalno mašemo brojanicom ili je negde zakačimo, možda i pokidamo, ili slično. Naravno, ako je čovek levoruk on će brojanicu nositi na desnoj ruci. Međutim, najbolje je, brojanicu ne nositi kao reklamu, već je koristiti u trenucima molitve daleko od očiju radoznalaca.

Brojanica nije nikakav talisman „narukvica za sreću“, kao ni „narukvica da deca lepo spavaju i svašta ne sanjaju“. Njena jedina uloga i svrha se može pojmiti samo kroz molitvu i nikako drukčije.

Bonus video

PENJI IH GORE, SPUŠTAJ IH DOLE! Kuce se plaše pokretnih stepenica, pa onda mora ovako (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.