SVI REDOVNO RADIMO OVO: Stručnjaci otkrili pet NAJVEĆIH grešaka zbog kojih UNIŠTAVAMO VEŠ tokom pranja u MAŠINI!
Foto: Stock/Shutterstock

odmah prestanite

SVI REDOVNO RADIMO OVO: Stručnjaci otkrili pet NAJVEĆIH grešaka zbog kojih UNIŠTAVAMO VEŠ tokom pranja u MAŠINI!

Poslednja stvar koju želite jeste da odeću iz mašine izvadite u gorem stanju nego kad ste je u istu stavili, te se potrudite da ne napravite neki od sledećih kikseva

Objavljeno:

Možda zvuči sumanuto, ali zapravo za većinu uništenih stvari tokom pranja u veš mašini, sami ste krivi. Stručnjaci za čišćenje otkrili su da većina ljudi ne koristi pravilo mašinu za pranje veša i da pravi greške koje uništavaju garderobu i posteljinu.

Te greške mogu da dovedu do nastanka mrlja i fleka, čak i malenih rupica... Poslednja stvar koju želite jeste da odeću iz mašine izvadite u gorem stanju nego kad ste je u istu stavili, te se potrudite da ne napravite neki od sledećih kikseva.

Ostavljanje rajfešlusa otvorenim

Ako ubacite nezakopčane pantalone u mašinu sa ostalom odećom, a potom primetite da odeća ima sitne rupice po sebi ili izvučene konce - krivac je upravo rajfešlus. Zato vodite računa da sve rajfešluse na garderobi zatvorite pre nego što je stavite na pranje.

Korišćenje preterane količine praška za pranje veša

Možda ste mislili da više praška znači čistiji veš, ali upravo je suprotno. Prevelike količine praška mogu da oštete materijal odeće.

Stavljanje čarapa nakon svega drugog

Ako vam čarape nestaju, a nikako ne pronalazite uzrok toga, može biti da ste ih na pranje stavili tek na kraju ubacivanja veša. Ispravno je da se čarape stavljaju prve u mašinu, i to u sredinu - tako se one neće "magično" izgubiti.

Pretrpavanje mašine

Punjenje veš mašine do zadnjeg milimetra možda vam deluje kao ušteda vremena i struje, ali ovo je zapravo ogromna greška. Naime, u pretrpanoj mašini voda i prašak ne mogu da dopru do svakog komada odeće, te se može desiti, da određena garderoba i nakon pranja bude prljava.

Korišćenje brzog pranja za sve

Opcija brzog pranja određena je samo za male količine veša, i to onog koji nije isuviše zaprljan. Ako veliku količinu stvari stavite na brzo pranje kako bi uštedeli vreme, na kraju ćete napraviti sebi dupli posao - jer na ovaj način ništa se neće dobro oprati.

Bonus video: (VIDEO) PROLILI STE VODU PO PLOČICAMA? Jednostavnim potezom očistite do poslednje kapi!

(Espreso.co.rs/Dejli Mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.