RAZMIŠLJANJE O BUDUĆNOSTI nekada može biti POGUBNO: Kada pročitate ovo, nećete više sebi postavljati LOŠA PITANJA!
Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje, Foto: Profimedia

NE UNIŠTAVAJTE SVOJE DANAS

RAZMIŠLJANJE O BUDUĆNOSTI nekada može biti POGUBNO: Kada pročitate ovo, nećete više sebi postavljati LOŠA PITANJA!

Ako uvek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu

Objavljeno:

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, osećaš se loše. Konstantno sebi postavljaš loša pitanja koja se verovatno neće ni dogoditi...

Postaješ pesimista, negativnost te obuzima, zamišljaš najgori scenario, čak i ako on nije najverovatniji. Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje. Pitaš se šta ćeš uraditi ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a verovatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsednut.

Nezdravo je iznova i iznova se fokusirati na nešto loše, jer tvoje telo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje.

Ako uvek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš da uživaš u sadašnjosti. Ne uviđaš lepotu u svojim prijateljima, u porodici, u prirodi oko sebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umesto da živiš u stvarnom svetu.

Ako uvek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnjama automobilom, jer uvek čekaš šta će se dogoditi sledeće. Pitaš se kuda će te tvoje radnje odvesti umesto da živiš u trenutku.

Kada uvek razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne. Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost.

Uveravaš se da ćeš za dve godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada srećna. A zapravo sve što radiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom. Mislim da je vreme da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla da budeš jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti.

Naravno, ne znači da bi trebalo da prestaneš da razmišljaš o sutra. Čini ono što te raduje kako bi se bolje pripremila za lepu budućnost, misli pozitivno, veruj sebi, pouzdaj se u pozitivne misli i svoje ciljeve i tako ćeš otpustiti strahove za budućnost.

Prestani se da se budiš u znoju i plašiš za sutra. Prestani da se mučiš zbog nepotrebnih misli. Prestani da naglašavap sutra jer zaslužuješ sreću danas. BONUS VIDEO: OD 90 DO 0 STEPENI BEZ ZASTOJA! Nadrealno je kakvu vežbu ova devojka može da uradi!

(Espreso.co.rs/Zdravakrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.