DVA MINUTA DNEVNO I KAO BOG STE! Ovo je vežba koju morate da probate, A NE ODUZIMA VREME!
Revolucionarna vežba plenk za sve koji nemaju vremena da vežbaju, Foto: Profimedia

REVOLUCIONARNA VEŽBA

DVA MINUTA DNEVNO I KAO BOG STE! Ovo je vežba koju morate da probate, A NE ODUZIMA VREME!

Prvi savet kod ovog izazova jeste da vežbu prilagodite sebi

Objavljeno: 14:14h

Fitnes influenserka i novinarka portala "PopSugar" napravila je dvonedeljni test koji je podrazumevao vežbu plenk, odnosno izdržaj, koju je radila svaki dan, po dva minuta. Testirala je kako će ova navika uticati na nju psihički i fizički. Primetila je da joj se telo dodatno učvrstilo, ali kaže da je problem nastao kod postavljanja ciljeva.

Možeš da je adaptiraš

Prvi savet kod ovog izazova jeste da vežbu prilagodiš sebi. Iako se ovde radi o dvominutnom izazovu (koji je izuzetno težak kad je plenk u pitanju), ti ga možeš skratiti do one mere do koje misliš da možeš da izdržiš svaki dan.

Takođe, kako se plenk može izvoditi na više načina, izaberi da li ćeš ga raditi na podlakticama ili iz položaja skleka, zavisno od toga u kom položaju možeš da ostaneš dugo, a da pritom ne narušavaš pravilan položaj tela.

Neće postati lakše

Iako ćeš raditi ovo dve nedelje, svakako neće postati lakše. Ukoliko osetiš da nakon nekog vremena možeš više da izdržiš, probaj da prebaciš položaj na podlaktice, i tako izdržiš dva minuta - ali uvek pravilno.

Osećaćeš da si jača kada budeš radila druge vežbe

Aktivacijom abdominalnih mišića u plenku jača se i deo core-a, iz koga izlazi veća snaga za obavljanje ostalih vežbi za telo. Od treninga snage do kućnog bicikla, sve bi trebalo da ide puno lakše jer ćeš biti snažnija tamo gde izdržljivost izvire.

Zapiši u podsetnik

U svakodnevnoj zbrci možeš i zaboraviti na izazov koji si si postavila. Iako traje vrlo kratko, ne bi bilo loše da zapišeš u podsetnik na mobilnom telefonu onda kada misliš da bi to u danu mogla da uradiš.

foto: Giphy

Dva minuta su moćnija nego što misliš

Svaka minuta u tvom danu može biti iskorišćena za nešto moćno. Nešto što sada radiš imaće uticaja na tebe sada i u budućnosti. Razmisli o tome šta i kako radiš i koliko malo toga može značiti puno.

Čvrsti trbušnjaci za samo dva minuta dnevno?

- Zvuči zaista moćno za tako malo vremena, zar ne? Iskoristi svoje vreme na način na koji će ti koristiti.

Shvatićeš kolika je važnost malih ciljeva

Kada sebi postavimo velike ciljeve u životu, često zaboravimo na važnost malih koji su zaslužni za ispunjavanje tih velikih. Ovo je lekcija o tome kako ne treba zanemarivati nešto ako kratko traje ili ne zahteva puno od tebe. Ovo ti samo pokazuje da svaki dan malim koracima možeš nešto da uradiš za sebe. Umesto tri naporna treninga, odradi svaki dan 2 minuta, a onda idi korak dalje, pogledaj šta još možeš s ta dva minute kako bi poboljšala svoj život - meditiraj radi čučnjeve, bilo šta! BONUS VIDEO: ESPRESO HELIJUM: Nevena Božović na helijumu je nešto najsmešnije što ćete danas čuti!

(Espreso.co.rs/Zdravakrava.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media