15 pravila bontona koja stalno svi kršimo, a da toga nismo ni svesni! (FOTO) (GIF)
Pročitajte ovo pre nego što još jednom izađete da jedete i osramotite se
Objavljeno:
Suzana Trajković
Ponekad se stiče utisak da se u restoranu morate pridržavati više pravila nego inače.1. Probajte svoj obrok pre nego što dodate so, biber ili druge začine2. Sačekajte dok svi sednu i budu usluženi, pa tek onda krenite da jedete3. Uvek dodajte so i biber zajedno4. Ne pričajte s punim ustima5. Ovo je zvanična postavka stola za jeloomgfacts.com6. Koristite pribor koji je postavljen kao na sliciomgfacts.com7. Pravilan način da postavite svoj pribor u tanjir
Profimedia
8. Postavljanje svojih štapića na vrh činije se smatra vrlo nepristojno
9. Nikad ne dodajte hranu iz štapića u štapiće
10. Način na koji postavite pribor na tanjir šalje poruku osobljuomgfacts.com11. Postavljanje vaših štapića uspravno u posudi se smatra kao žrtva mrtvima12. Ovo je neformalno podešavanje priboraomgfacts.com13. Trljanje štapića se takođe smatra nepristojno
14. Na sto ne stavljajte stvari koje nemaju veze s jelom i obrokom
Profimedia
15. Uvek bi trebalo da ostavite bakšiš konobaru. 20% od vašeg ukupnog računaDnevne.rs