Imate problem sa URASLIM DLAČICAMA? Pratite ove korake i rešićete ih se ZAUVEK!
Borba protiv uraslih dlačica nije samo stvar lepote, već i nužnost kako bi se osiguralo besprekorno stanje kože, Foto: Profimedia

IZBEGNITE BOL I NEPRIJATNOST

Imate problem sa URASLIM DLAČICAMA? Pratite ove korake i rešićete ih se ZAUVEK!

Prva stvar kojoj morate posvetiti najviše pažnje je nega kože

Objavljeno:

Borba protiv uraslih dlačica može biti bolna i neprijatna, a nekada može imati i mnogo ozbiljnije posledice. Ovi saveti će vam pomoći da se oslobodite uraslih dlačica, ali i izbegnete slična stanja.

Prva stvar kojoj morate posvetiti najviše pažnje je nega kože. Ukoliko je tretirate na pravi način izbeći ćete razne bolne i neprijatne situacije.

Urasle dlačice mogu prouzrokovati razne probleme. Crvene kvržice mogu dovesti do teže i nepovratne štete u strukturi kože. Borba protiv uraslih dlačica nije samo stvar lepote, već i nužnost kako bi se osiguralo besprekorno stanje kože.

  • Počnite s toplom kupkom koja će omekšati kožu, a to će omogućiti pravilno uklanjanje uraslih dlačica. Mlaka voda ima moć da otvori pore i pomogne u rešavanju ovog problema. Folikul će se otvoriti i uraslu dlačicu će biti lakše odstraniti.
  • Ako želite brzo uklanjanje dlačica, umočite krpu u toplu vodu i držite na problematičnom području najmanje 10 do 15 minuta. To takođe možete učiniti i pre depilacije.
Koristite visoko kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica
Koristite visoko kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica foto: Profimedia
  • Piling igra ključnu ulogu u uklanjanju uraslih dlačica, a i odličan je za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Ovo je jedan od najbolji načina uklanjanja mrtvih ćelija kože koji su većinom krivci za urasle dlake.Lagano trljajte piling u kožu, ali ne previše oštro da ne učinite više štete nego koristi.
  • Koristite visoko kvalitetne pincete za uklanjanje uraslih dlačica, ali pre korišćenja je dezinfikujte uranjanjem u alkohol na nekoliko minuta. Povucite kožu oko urasle dlačice kako biste bili u mogućnosti da je iščupate picetom. Budite pažljivi da pincetom ne ogrebete kožu.
  • Kako bi ubrzali pravilan oporavak kože na kraju nanesite hidratantnu kremu, a kako bi izbegli probleme nemojte uklanjati dlačice u smeru rasta.

BONUS VIDEO: Espreso u poseti brdu Hisar u Prokuplju

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.