SMARA VAS SKIDANJE UKRASA SA JELKE? 5 najlakših načina kako to da uradite na brzaka! (FOTO) (GIF)
Ukrasi za jelku, Foto: pixabay.com

za lenje bube

SMARA VAS SKIDANJE UKRASA SA JELKE? 5 najlakših načina kako to da uradite na brzaka! (FOTO) (GIF)

Ne znate kako biste sačuvali manje novogodišnje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od...

Objavljeno:

Da li ste i vi jedna od onih osoba koja nakon skidanja ukrasa sa jelke ima više ukrasa nego slobodnog mesta za njihovo čuvanje ? Ne brinite, uz ove savete naći ćete kutak za svaku kuglicu.

5 najlakših načina kako da skinete ukrase sa jelke na brzaka!

1. Iskoristite karton za jaja

Ne znate kako biste sačuvali manje novogodišnje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. Ove kutije su stvorene da se u njima čuvaju osetljivi predmeti, pa iskoristite to.

Ukrasi za jelku
Ukrasi za jelkufoto: pixabay.com

2. Pregradite kutiju za cipele

Ako ste vešti sa makazama, lepkom i kartonom, možete sami da pregradite kutiju koju imate i u nju staviti ukrase za jelku. Važno je da napravite dovoljno mesta za svaku kuglicu i pregradom od kartona da je zaštitite od sudaranja. 3. Ubacite kuglice u čaše

Ostalo vam je još plastičnih čaša od žurke ili slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih stavite u veću kutiju. Plastične čaše će sprečiti sudaranje kuglica i lom vaših vrednih ukrasa.

Ukrasi za jelku
Ukrasi za jelkufoto: pixabay.com

4. Razvrstaje ukrase po materijalu

Čak i ako već imate na raspolaganju specijalane plastične kutije s pregradama za čuvanje ukrasa, budite oprezni s punjenjem iste.

Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu hrpicu, a staklene kuglice dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirne ubruse ili neku nežnu tkaninu.

Ukrasi za jelku
Ukrasi za jelkufoto: pixabay.com

5. Sprečite petljanje kuglica

Stavite li mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično kače na grančice jelke. Da bi sprečili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (plastične) nanižite na štap i tako sačuvate u kutiju do sledeće godine.

Bonus video:

Ovo cveće samo govori kada mu treba voda

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.