NEMA ŠANSE DA OMAŠITE! Ovim kalkulatorom sami birate pol deteta!
Mala deca, dečak i devojčica, Foto: Pixabay.com

pravo vreme začeća

NEMA ŠANSE DA OMAŠITE! Ovim kalkulatorom sami birate pol deteta!

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator baziran na staroj kineskoj metodi...

Objavljeno:

Nema veće znatiželje kod budućih roditelja od toga hoće li njihovo dete biti devojčica ili dečko. Ako je verovati staroj kineskoj metodi, pol deteta moguće je odrediti tokom trudnoće i to prema godištu majke i meseca kada je dete začeto.

Ova metoda stara je oko sedam vekova, a spominje se i u zapisima iz kraljevske grobnice. Stare tablice po kojima se to računa nalaze se u Institutu znanosti u Pekingu.

NEMOJTE SEDETI NA KUĆNOM PRAGU I GLEDATI HOROR FILMOVE! Ovo su 8 narodnih verovanja o trudnoći, a neka su JEZIVA

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator, a možete ga isprobati i na portalu Babymed. Osim saznanja da li je nerođeno dete curica ili dečko, kalkulatorom se može izabrati i pravo vreme za začeće kako bi dete bilo upravo pola kojeg želite.

Kalkulator za biranje pola deteta
Kalkulator za biranje pola detetafoto: Screentshot / Babymed.com

Pol deteta moguće je predvideti na još neke načine

Prema nekim istraživanjima, moguće je predvideti pol deteta po još nekim stvarima. Jedna od njih je i godišnje doba u kojemu je začeto. Prema istraživanju provedenom u Nemačkoj između 1965. i 1970. godine, začeća u rano leto najčešće rezultiraju rođenjem dečaka, a zimi - devojčica. Studijom su obuhvatili 63976 porodilja.

Takođe, postoji verovanje da ako je trudnica pod velikim stresom, veće su šanse da će dobiti sina. Stres podiže nivo hormona stresa - kortizola, kao i testosterone. To pak utiče na određene promene na jajašcu zbog kojih je lakše muškom spermatozoidu da prodre u njega.

Bonus video:

KAKVA NEVOLJA! Ove mace mnogo vole da jedu, ali su ih vlasnici bacili na prave muke!

(Espreso.co.rs / 24.sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.