Šta vas očekuje ako Novu godinu  niste dočekali u CRVENOM VEŠU? (FOTO) (GIF)
Žena u crvenom rublju, Foto: profimedia

Kako je nastao običaj?

Šta vas očekuje ako Novu godinu niste dočekali u CRVENOM VEŠU? (FOTO) (GIF)

Postoji verovanje da nošenje crvene boje priziva sreću u Novoj godini i zato je preporuka imati nešto te boje na sebi

Objavljeno:

Nošenje donjeg rublja crvene boje datira iz davnih vremena kada je spaljivanje veštica bila sasvim normalna pojava. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom...

3 partnera koja izgledaju kao vaša SRODNA DUŠA, ali to NISU! (FOTO) (GIF)

Postoji verovanje da nošenje crvene boje priziva sreću u Novoj godini i zato je preporuka imati nešto te boje na sebi zadnjeg dana stare godine. Ako to niste uradili, tada bi vas sreća mogla zaobilaziti - naravno, ako verujete u praznoverne priče.

Mnoge žene u Novu godinu ulaze u crvenom donjem rublju. Na taj način, osim što usrećuju svoje muškarce (ako ih imaju), prizivaju i više strasti u život, kao i više seksa.

Žena u crvenom rublju
Žena u crvenom rubljufoto: profimedia

Ali , crveno rublje nije rezervisano samo za žene, i muškarci su ga trebali nositi u staroj godini ukoliko su želeli da prizovu više sreće u svoj ljubavni život.

Kako je nastao taj običaj?

Nošenje donjeg rublja crvene boje zapravo datira iz davnih vremena kada je spaljivanje veštica bila sasvim normalna pojava. Tada se crvena povezivala s krvlju, đavlom i čarobnjaštvom.

Bio je to razlog zašto tu boju nije bilo pametno nositi javno - sledile su oštre kazne. Tako su ljudi počeli da nose crvenu boju ispod odeće, u obliku krpica. Mnogi su verovali kako to simboliše život i sunčevu energiju. Kasnije je nošenje krpica crvene boje zamenila odeća i seksipilno donje rublje.

Žena u crvenom rublju
Žena u crvenom rubljufoto: profimedia

Bonus video.

Šta rade kad su same? Evo šta žene rade kad ih niko ne gleda!

Iako su u javnosti smerne i fine, žene su priznale kakve su kada su same. Štaviše, američka umetnica Seli Nikson posvetila je čitavu seriju crteža situacijama kako se žene ponašaju iza zatvorenih vrata.

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.