Ako nećete da vas njime gađaju u glavu, ovim znakovima NIKAKO NE POKLANJAJTE OVE STVARI! (FOTO) (GIF)
Pazite šta poklanjate, Foto: pixabay.com

izaberite šta vole

Ako nećete da vas njime gađaju u glavu, ovim znakovima NIKAKO NE POKLANJAJTE OVE STVARI! (FOTO) (GIF)

Čak i Deada mraz pazi šta im donosi, pa obratite pažnju i vi!

Objavljeno:

Jeste li već pronašli idealan poklon za voljene? Ako niste sigurni šta da im poklonite, možda će vam astrologija pomoći da donesete dobar izbor. Proverite šta svaki znak horoskopa želi da pronađe ispod jelke.

1. Ovan

Ovan će biti oresrećan ako mu poklonite godišnju članarinu za teretanu ili ga oduševite upisom neku egzotičnu borilačku veštinu. Ako imate novca, iznenadite ga kućnom spravom za vežbanje, a ako vam je budžet ograničen, poslužiće i mali tegovi. Ovan je takmičarskog duha pa nećete pogrešiti ni ako mu kupite neku društvenu igru, poput Rizika ili Monopola, u kojoj će uneti svu svoju energiju kako bi ponizio protivnike.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Muškarcu nipošto ne poklanjajte papuče, a ženama kecelju i kutlaču; oboje će poludeti što ih stavljate u podređenu ulogu. Za njih nije dobar poklon ni neka dugačka knjiga ili komplet ozbiljnih filmova s filozofskom porukom, to je Ovnovima previše dosadno, jer lako gube pažnju.

foto: giphy

2. Bik

Bikovi su estete i kućni tipovi pa je za njih idealan poklon ukrasna veza, umetnička slika ili privlačna figurica. Obožavaju sve biljke, stoga će biti izvan sebe od sreće ako dobije ukrasno drvo ili bonsai. Poklonite mu udobnu fotelju ili naslonjač, kao i toplo ćebe.

Neće se buniti ni ako dobije knjigu s receptima, po mogućnosti s lepim slikama od kojih će mu curiti bale, ili set posuđa, a najdraže će mu biti ako ga odvedete u neki restoran gde će moći do mile volje da juede i pije.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu poklanjati vagu ili knjigu o zdravoj ishrani. Bikovi su u duši hedonisti pa neretko imaju problema sa suvišnim kilogramima, stoga će vaš poklon shvatiti kao zločestu kritiku. Izbegavajte SF romane i self-help udžbenike, koje će kod racionalnog Bika izazvati podsmeh.

foto: profimedia

3. Blizanci

Blizance ćete obradovati bilo kakvom napravicom koja će mu olakšati komunikaciju i surfanje Internetom, pa tako nećete pogrešiti ako ga oduševite novim mobitlnim, tabletom ili laptopom. Ako niste pri novcu, jeftiniji poklon može biti i knjiga, jer Blizanci uživaju da čitaju i upijaju informacije. Obradujte ga DVD-om "Seinfelda" ili "Monty Pythona", ili kartama za stand-up nastupe komičara.

Uživaće u nekom smešnom i otkačenom poklonu, potpuno nekorisnom, ali dovoljno zabavnom da mu uvek izmami osmeh. Blizancima slobodno poklonite upaljač u obliku revolvera, otkačenu kecelju, vazu smešnog oblika ili majicu sa šaljivom porukom.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu darivati knjigu od hiljadu stranica ili DVD s filmom koji traje preko tri sata; Blizanac će biti frustriran što zbog nedostatka koncentracije i pažnje neće uspeti da dođe do kraja.

foto: giphy

4. Rak

Poklonite mu lepu sliku ili neki drugi ukras za kuću. Oduševite ga kuvarom, setom lonaca za kuvanje ili novim čašama. Romantičan kakav jest, uživaće i u kolekciji filmova Sumrak sage. Ako želite za njega da uradite nešto stvarno posebno, poklonite mu knjigu o istoriji njegove porodice ili mu za poklon napravite porodično stablo. Svaki Rak je u duši kolekcionar pa mu slobodno poklonite neki predmet od istorijske ili porodične vrednosti. Čuvaće ga s mnogo pažnje i ljubavi.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu poklanjati najmoderniji tablet ili mobilni. Rakovi nisu na “ti” s modernom tehnologijom.

foto: profimedia

5. Lav

Sjajno, blještavo, skupo - to su epiteti koji bi trebalo da opisuju idealan poklon za Lava. Ženu oduševite komadom nakita, po mogućnosti zlatnog, kupite joj dizajnersku torbicu ili novčanik. Muškarcu će se razvući osmeh od uha do uha ako pod božićnim drvcem pronađe skupi i kvalitetni sat ili parfem. Lav voli sve što je u tom trenutku In, stoga ćete s najnovijim iPhoneom i iPadom postići pun pogodak. Za Lava važi pravilo, nemojte štedeti. Pokažite mu skupim poklonom koliko vam znači.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Kuhinjske krpe, čarape, gaće, peškire.. sve predmete iz svakodnevne upotrebe. Lav ne želi poklon koji će biti koristan, on želi nešto čime će moći da se hvali prijateljima, a set povoljnih kuhinjskih krpa nije nešto što bi kod drugih izazivalo zavist.

foto: giphy

6. Devica

Za razliku od Lava, Devica neće biti srećna ako joj poklonite skupi poklon. Ona je skromna i nikome se ne želi osećati dužnom, stoga će smatrati da vam mora zauzvrat dati još bolji i kvalitetniji dar. Za nju je idealan poklon komplet kuhinjskih krpa, peškira, par čarapa ili gaća. Budući da je u duši hipohondar, oduševiće je i knjiga o zdravom kuvanju, aparat za merenje pritiska, digitalni toplomer ili kućna sprava za vežbanje.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Kičastu vazu ili sliku, zlatni nakit, izazovnu odeću šarenih boja. Device ne vole nikakav kič i ništa što se graniči s neukusom, stoga ćete je razljutiti ukoliko joj darujete ogroman, pozlaćen kip ili veliku ogrlicu od veštačkog zlata. Devica neće hteti da vas uvredi pa će reći da joj se sviđa, ali čim odete, gnusni poklon će staviti na tavan, zajedno s ostalima koji su joj bili suviše veliki, šareni ili jednostavno nepraktični.

foto: pixabay.com

7. Vaga

Najvećeg estetu Zodijaka oduševićete ako mu pod jelku stavite umetničku sliku, kipić ili prelepu, veliku biljku. Slab je na lepe stvari pa će ga razveseliti i decentan komad nakita, dizajnerska majica ili šal, a voli i kozmetiku, kako dekorativnu, tako i preparativnu. Iznenadite ih lepim i elegantnim mobilnim, a ako niste pri novcu, s Vagama ne možete pogrešiti ni ako im kupite čokoladu.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu ne poklanjati sredstva za čišćenje, peškire, krpe i bilo koje kućne potrepštine. Vaga želi nešto lepo i elegantno, a korisne stvari ne smatra poklonom.

foto: giphy

8. Škorpije

Ovaj znak voli lepe i kvalitetne poklone pa je za njih idealan dar novčanik ili lep sat. Budući da su strastveni ljudi, oduševite ih atraktivnim donjim rubljem ili Kama Sutrom. Nećete pogrešiti ni ako im darujete špijunski ili kriminalistički roman.

Ovi ljudi vole mistične i neistražene teme pa će uživati čitajući knjige o astrologiji, nerešenim misterijima, ubistvima, vanzemaljcima i duhovima. Vole crni humor i horore, stoga nećete pogriješiti ni ako im poklonite DVD-e s filmovima tog žanra.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu poklanjati plišane igračke s natpisima "I love you", a neće ga oduševiti ni komplet romantičnih komedija s J-Lo, ljubavni romani, kao ni sve što ima predznak komercijalizacije. Darujete li mu neku mainstream knjigu ili film, Škorpion će se naljutiti i pomisliti da ga uopšte ne poznajete.

foto: pixabay.com

9. Strelac

Svaki Strelac odmalena sanja o dalekim putovanjima, stoga je za njega idealan poklon avionska karta i smeštaj u nekoj egzotičnoj zemlji. Ako niste pri novcu, poklonite mu barem knjigu o stranim zemljama i kulturama ili mu uplatite tečaj stranog jezika.

Darujte mu neki predmet vezan za drugu kulturu, odnosno kipić iz Afrike, kimono, aboridžinski didžiridu ili bongose. Oduševiće ga i zabavna društvena igra ili komplet filmova, kao i ulaznice za neki dobar koncert.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Strelcu je važan znak pažnje, stoga će ga stvarno razveseliti sama činjenica što ste ga se setili. Za njega je svaki poklon poseban, ali možda će mu biti manje drago ako ga iznenadite čarapama, gaćama, pidžamom ili posteljinom. Ako mu već poklanjate praktične stvari, pobrinite se da su barem duhovite ili šarene.

foto: giphy

10. Jarac

Skupo i kvalitetno, to su osobine koje bi trebao posedovati idealan poklon za Jarca. Najnoviji iPhone i iPad izmamiće osmeh na njihovom inače smrknutom licu, a nećete pogrešiti ni sa slikom cenjenog umetnika. Muškarca oduševite skupim satom, kravatom ili elegantnim upaljačem, a ženu iznenadite omiljenim parfemom ili komadom decentnog nakita.

Nećete pogrešiti ni ako ga jednostavno priupitate što mu treba, jer će vam Jarac rado nabrojati stvari koje mu nedostaju. Možete mu slobodno dati i poklon-bon pa će sam odabrati šta želi. Želite li ga zbilja usrećiti, jednostavno mu dajte novac.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Nemojte mu poklanjati nepotrebne stvari koje nikad neće koristiti. Kupite li mu veliku ukrasnu svetiljku, sliku ili neki drugi nepotreban, nekvalitetan i kičast ukras, Jarac će se zgroziti i odneti ga na tavan, zajedno s ostalim smećem.

foto: pixabay.com

11. Vodolija

Otkačenu Vodoliju usrećiće neki neuobičajeni poklon, stoga upotrebite maštu. Budući da je veliki poklonik SF-a, nećete požaliti ako preko eBaya naručite kostim kapetana Kirka iz Zvezdanih staza, kupite mu knjigu Artura C. Klarka i Isaka Asimova ili nabavite sve epizode Ratova zvezda.

Darujte mu knjigu i CD Tajna ili bilo koji "new age" priručnik, a poželjne su i razne figurice, biljke i akvarijiim kojima će urediti dom po načelima feng shuija. Vodolije obično imaju talenta za muziku i slikanje pa će ih oduševiti kupovina instrumenta, pojačala ili stalka za slikanje.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Vodolija ne voli uobičajene poklone, stoga mu nemojte nikad darovati majicu iz H&M-a koju nosi pola grada, mobilni koji svi imaju ili bilo kakvu stvarčicu koja je trenutno in. Vodolija ne prati trendove, već ih stvara, stoga će se uvrediti ako joj poklonite nešto obično, nešto što svi drugi imaju.

foto: giphy

12. Ribe

Ribe vole poklone u koje je uloženo mnogo truda i ljubavi pa će im biti draže da im napravite foto-album ili kolaž s najlepšim uspomenama, nego da im date skupi dar. Oduševićete ih ako im poklonite psića ili macu iz azila ili u njihovo ime uplatite novac u dobrotvorne svrhe.

Ovi ljude iskreno žele nekome da pomognu pa će ih vaš gest duboko ganuti. Razveseliće ih i omiljeni parfem, umetnička slika, lepe cipele ili komad nakita. Pritom birajte plavu i tirkiznu boju, koju Ribe najviše vole. Budući da su sanjari koji vole da žive u mašti, za njih je idealan poklon i DVD svih sezona serije Igre prestola ili trilogija Gospodar prstenova.

Šta ne biste trebali da mu poklonite:

Poklon-bon, jer će smatrati da se niste ni potrudili. Darujete li mu bilo kakav poklon koji nije namenjen njemu lično, uvrijediće se i pomisliti da vam nije stalo.

foto: pixabay.com

Bonus video:

Novogodišnji ukrasi od trake su veliki svetski hit i ove godine! Napravite ih sami

Novogodišnji ukrasi su najlepši kada se prave u društvu, a sigurno znate za to da svake godine treba da stavite nešto novo na jelku, da bi vam sledeća godina bila bolja i puna izobilja... Pa nešto novo napravite sami, jer ga možete napraviti baš onako kako želite

(Espreso.co.rs / Izvor: atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.