Foto katastrofa na povratku s odmora!
Foto: Promo

PROMO

Foto katastrofa na povratku s odmora!

Naravno, svako od nas želi da zauvek sačuva posebne trenutke, ali kvalitet kamere koja nam je najčešće pri ruci, a to je ona na smartfonu, retko kada ispuni naša očekivanja. Šta učiniti kako se ne bi dogodilo da na povratku s odmora shvatimo da je polovina fotki mutna ili neprepoznatljiva zbog očajnog kvaliteta kamere?

Objavljeno: 09:32h

Rešenje potražite u nastavku i uverite se da se još uvek isplati imati i koristiti digitalni fotoaparat. Ako niste sigurni kako da ga izaberete, u tome će vam pomoći Idealno.rs, vodeći srpski portal za upoređivanje ponuda veb prodavnica koji vam olakšava sve faze kupovine – od istraživanja proizvoda do same realizacije kupovine.

5 razloga zbog kojih se, u važnim trenucima, uvek isplati imati pri ruci digitalni fotoaparat:

Kvalitet slike

Daleko od toga da kamere na smartfonu ne mogu biti vrhunske – mogu, ali realno one to najčešće nisu. Čak i u najboljem slučaju, nisu ni približno svestrane kao digitalni fotoaparati. Ako želite da fotkate nepomičan objekat pri savršenom osvetljenju, sigurno će biti dovoljno dobre ali kada je neki važan životni trenutak bio nepomičan i još pri tom savršeno osvetljen?! Setite se samo prošle rođendanske proslave koju ste organizovali.

Digitalne kamere imaju daleko veće senzore koji obezbeđuju visok kvalitet slike u skoro svim uslovima osvetljenja. Osim toga, imaju kvalitetniju bateriju i dosta jači blic, a sočivo najčešće nudi 10x zumiranje čime se ne može pohvaliti ni najkvalitetnija kamera na pametnom telefonu.

Svestranost sočiva

Za razliku od kamera na mobilnim telefonima, gotovo sve kompaktne digitalne kamere imaju minimalno 3x optički zum koji kod nekih modela ide do čak 30x. Osim toga, s digitalnim fotoaparatima ćete dobiti dosta kvalitetnije fotografije slikane izbliza nego što biste to mogli da postignete kamerom na smartfonu. Na primer, fotoaparatom možete da slikate odličnu fotku predmeta koji je na svega 1cm udaljenosti dok kamera na mobilnom može da fokusira predmete na udaljenosti od 10 cm.

foto: Promo

Prostor za skladištenje

Na mobilnim telefonima nikada dosta prostora za skladištenje! Pre ili kasnije treba redukovati broj fotografija, izbrisati nekoliko aplikacija ili davno odigranih igrica. Najmanje mesta ostane za skladištenje fotografija. I zato je pametno izabrati digitalni fotoaparat i pri ruci uvek imati dodatnu memorijsku karticu.

Baterija

Zato što ih, osim fotografisanja, koristimo i za gomilu drugih aktivnosti većina pametnih telefona treba da se puni barem jednom tokom dana. Osim toga, svako dodatno podešavanje koje bi moglo da učini fotografiju boljom i kvalitetnijom dodatno troši bateriju mobilnog. I po tome su digitalni fotoaparati mnogo bolji izbor jer im baterija u proseku može koristiti za slikanje 300 do 500 fotografija do sledećeg punjenja.

Cena

Poslednje, ali ne i najmanje važno je cena fotoaparata. Digitalni fotoaparati su drastično pojeftinili u proteklih nekoliko godina baš zbog ogromne popularizacije upotrebe kamere na mobilnom umesto pravog fotoaparata. Isto tako, smanjile su se razlike u ceni između D-SLR fotoaparata i kompaktnih fotoaparata tako da se za relativno malo novca može kupiti jako kvalitetna digitalna kamera koja će se isplatiti i dobro služiti i narednih godina.

Najveći izbor modela i dodatne opreme proverite na jednom mestu

Korisnici portala Idealno.rs u potragu za novim digitalnim fotoaparatom kreću pretraživanjem ponude u kategoriji Digitalni fotoaparati u kojoj mogu da pregledaju sve modele fotoaparata dostupnih na srpskom tržištu.

Korišćenje ključnih funkcionalnosti portala Idealno.rs omogućava vam da uštedite vreme u pretraživanju ponuda i popriličnu svotu novca, pa zato već kod sledeće kupovine:

  • Uporedite digitalne fotoaparate koji vam se sviđaju – izaberite modele i uporedite ih prema njihovim karakteristikama i cenama.
  • Dodajte u listu – sačuvajte omiljene modele fotoaparata i dodajte ih na svoj spisak za kupovinu.
  • Proverite savete i vodiče za kupovinu – pročitajte sve savete vezane za kupovinu digitalnih fotoaparata i izaberite model po svojoj meri.

Zašto više od pola miliona potrošača već veruje Idealno.rs?

Prosečan potrošač uoči kupovine novog digitalnog fotoaparata ulaže puno vremena u istraživanje kako bi pronašao idealan proizvod i najbolji odnos cene i kvaliteta.

Rastuće potrebe kupaca prati i razvoj tehnologije pa su nam danas dostupni onlajn alati koji olakšavaju sve faze veb kupovine, od istraživanja proizvoda pa do same realizacije kupovine. Prema mišljenju onlajn kupaca, najbolji takav alat je Idealno.rs, portal specijalizovan za pretraživanje i upoređivanje ponuda veb prodavnica. Reč je o portalu koji na jednom mestu prikazuje više od 300.000 proizvoda iz skoro 300 veb prodavnica iz cele Srbije!

Idealno.rs je deo grupacije Ceneje, koja upravlja najvećim regionalnim portalima za uporednu kupovinu – slovenačkim Ceneje.si, hrvatskim portalom Jeftinije.hr i bosanskim portalom Idealno.ba. Time je potrošačima u regionu omogućeno da putem interneta, čak i na mobilnim uređajima, svakodnevno upoređuju više od 2 miliona aktivnih ponuda iz skoro 1000 veb prodavnica.

(Promo tekst)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.