Najkraći test inteligencije na svetu! Samo 3 pitanja otkrivaju da li ste super genije! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

super genije!

Najkraći test inteligencije na svetu! Samo 3 pitanja otkrivaju da li ste super genije! (FOTO) (GIF)

Svako pitanje je osmišljeno tako da proceni vašu sposobnost prepoznavanja jednostavnog zadatka koji je zapravo teži nego što se čini

Objavljeno:

Samo jedna reč opisuje savršenu vezu! (FOTO) (GIF)

Test kognitivne refleksije je najkraći test inteligencije na svetu, a sa samo tri pitanja možete satznati jeste li genije ili je vaš IQ prosečan.

Najkraći test inteligencije se sastoji samo od tri pitanja, ali to ne znači da je lagan. Svako pitanje je osmišljeno tako da proceni vašu sposobnost prepoznavanja jednostavnog zadatka koji je zapravo teži nego što se čini. Stručnjaci koji su osmislili ovaj test kognitivne refleksije tvrde da ne samo da on otkriva je li nečija inteligencija natprosečna već i potvrđuje nečiju genijalnost ako osoba na sva tri pitanja odgovori tačno.

foto: giphy

Samo 3 pitanja otkrivaju sa li ste super genije!

1. Palica i loptica ukupno koštaju jedan dolar i deset centi. Palica košta jedan dolar više od loptice. Koliko košta loptica? 2. Ako je potrebno pet minuta da pet mašina napravi pet proizvoda, koliko bi trebalo vremena da sto mašina napravi sto proizvoda?

3. U jezeru se nalazi hrpa plutajućih ljiljana. Svakoga dana hrpa udvostruči svoju veličinu. Ako je hrpi ljiljana potrebno 48 dana da prekrije čitavo jezero, koliko bi joj trebalo da prekrije polovinu jezera?

foto: pixabay.com

ODGOVORI Većina ljudi će na prvo pitanje odgovoriti deset centi, na drugo pitanje sto minuta, a na treće pitanje 24 dana. Međutim, ti odgovori su netačni. Tačni odgovori su:

foto: giphy

1. Loptica košta pet centi

Ako palica košta jedan dolar više od čoptice, morate razmišljati izvan okvira. Iako je lako pretpostaviti da loptica košta deset centi, to bi značilo da palica košta dolar i deset centi, s obzirom na to da košta jedan dolar više od loptice. Kako bi ukupna cifra iznosila jedan dolar i deset centi, loptica mora koštati pet centi - a palica košta jedan dolar i pet centi.

foto: giphy

2. Trebalo bi pet minuta da se napravi sto proizvoioda

Pet mašina može da napravi 5 proizvoda u pet minuta. To znači da će jedna mašina napraviti jedan proizvod u pet minuta. Stoga će sto mašina napraviti sto proizvoda u pet minuta.

foto: giphy

3. Hrpi plutajućih ljiljana trebalo bi 47 dana da prekrije polovinu jezera

Hrpa udvostručuje svoju veličinu svaki dan dok se širi, što znači da bi se prepolovila kada bi išla unazad. To znači da bi na 47. dan, dan pre nego što bi prekrila čitavo jezero, bila na pola puta do pune veličine.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media