sasvim nova vrsta
Otkrivena 4. vrsta čokolade! Ima boju kao rubin, a kakvog je tek ukusa?! (FOTO)
U čokoladu se ne dodaju veštačke boje i arome, a izgleda tako glamurozno zbog specifičnog tek otrivenog zrna kakaoa
Dobre stvari o hrani koje možete naučiti samo od muškarca! (FOTO) (GIF)
Kao što svi ljubitelji čokolade znaju, ona dolazi u tri osnovne varijante, crna, mlečna i bela. Otako je pre 80 godina napravljena bela čokolada, ovaj trio je bio netaknut, sve do trenutka kada je švajcarska kompanija ‚‚Barry Callebaut" napravila prirodno rubin roze čokoladu. Neobična boja čokolade potiče od specifičnog zrna rubinskog kakaoa ‚‚Ruby cocoa" čije se seme može pronaći na Ekvadoru, u Brazilu i na obali slonovače.
Ovo zrno ima intenzivan ukus i karakterističniu boju, pa se roze čokolada pravi na prirodan način, odnosno u čokoladu se ne dodaju veštačke boje i arome.
Istraživači u kompaniji ‚‚Barry Callebaut" i na ‚‚Jacobs" Univerzitetu u Nemačkoj su proveli godine usavršavajući tehniku za proizvodnju ove čokolade. Vrsta rubinskog kakaoa je retka, unikatna i daje slatkoću jagodičastog voća čokoladi.
Umesto slatkog, mlečnog i glatkog ukusa roze čokolada ima slatkoću jagoda i deluje mnogo finije u ustima. Osim ovog novog i uzbudljivog ukusa, proizvođači se nadaju da će otkriti još novih vrsta čokolade.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!