7 važnih stvari koje ne smete prestati da radite posle 30. rođendana! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

plešite i volite

7 važnih stvari koje ne smete prestati da radite posle 30. rođendana! (FOTO) (GIF)

Ne smete zaboraviti onaj divan osećaj kada mislite da je čitav svet vaš samo zato jer ste ludo zaljubljeni

Objavljeno:

Šta muškarci prvo primete na ženi koja im se sviđa? (FOTO) (GIF)

Zauzete porodicom, poslom i brojnim obvezama, mnoge žene nakon 30. rođendana više ne pronalaze vreme za sebe, a i samo malo tog vremena koje ukradete za ono što vas čini srećnim i što svima treba, znači tako puno.

Bez obzira na to koliko vam je godina, neke stvari nikada ne biste smeli da prestanete da radite i uvek biste trebali da bar malo vremena odvojite za njih. Tako ćete se osećati bolje, srećnije, samopouzdanije i zadovoljnije.

foto: giphy

1. Učiti i raditi na sebi

Ko god prestane da uči star je, svejedno bilo to u dvadesetim ili osamdesetim godinama života. Najvažnija stvar u životu je da održite svoje misli mladima, rekao je Henri Ford, a s njegovim rečima bi tzrebalo da se slažete. Učenje ne prestaje sa završetkom formalnog obrazovanja, već bi trebalo da traje čitav život. I pritom ne se ne misli samo na učenje iz knjige, učite iz iskustava, posmatranja i slušanja drugih, iz osluškivanja svega što se događa oko vas... Konstantno učenje znači i da neprestano radite na sebi čime postajete zadovoljniji, sigurniji u sebe i srećniji.

foto: pixabay.com

2. Pronaći vreme samo za sebe

Svakom čoveku treba vreme u kom će se posvetiti sebi i kada će učiniti nešto za sebe. Uz decu, posao, kućne poslove, to se može činiti kao nemoguća misija, ali probajte da pronađete tih pet minuta koje ćete pokloniti samo sebi. To može biti vreme kada ćete u miru popiti kafu, otići kod frizera, prošetati, pogledati omiljenu seriju,... I to vreme napuniće vas energijom za sve izazove koje vam donosi novi dan.

foto: giphy

3. Vežbati

Govora o tome koliko je vežba važna u svakoj životnoj dobi, nikad nije previše. A vašem telu je fizička aktivnost nakon 30. rođendana itekako potrebna zbog održavanja zdravlja mišićno-koštanog sistema, zdrave telesne težine i opšteg osećaja zadovoljstva. I 10 do 15 minuta vežbanja dnevno biće dovoljno da se osećate dobro i da usporite starenje. Zbog toga nikada nemojte zanemariti važnost vežbanja i brigu o sopstvenom telu.

foto: pixabay.com

4. Odlaziti u biblioteku

Posećivanje biblioteka nije samo za školarce i studente jer za čitanje knjiga i časopisa koje možete pronaći u biblioteci ne postoji starosna granica. U današnje doba mnogi su se priklonili čitanju knjiga u digitalnom obliku, ali uzimanje knjiga u fizičkom obliku ništa ne može zameniti. Zato, ni nakon 30. rođendana nemojte zaboraviti na vašu člansku kartu iz biblioteke, a ako je nemate, učlanite se u biblioteku.

foto: giphy

5. Zabavljati se samo s prijateljicama

Deca, muž, porodica, sve to može doći u vaš život, ali prijateljice moraju ostati. Nekako nakon 30. rođendana s vremenom sve ređe uživate u tim ženskim druženjima, svaka krene na svoju stranu i pomalo zaboravi koliko su joj prijateljice važne... Nemojte izgubiti to bogatstvo, uvek se potrudite da izdvojite vreme koje ćete provesti samo s prijateljicama i dobro se s njima provesti.

foto: pixabay.com

6. Plesati kao da vas niko ne gleda

I poslije 30. rođendana dozvolite sebi da budete opuštene, luckaste, otkačene, pa i detinjaste, i da plešete kao da vas niko ne gleda! Naravno, to ne znači samo doslovno plesanje, već sve ono što vas raduje i opušta. I zbog čega ćete se osećati večno mladi.

foto: giphy

7. Zaljubiti se preko ušiju

Ko kaže da je zaljubljivanje preko ušiju samo za tinejdžere? Ko kaže da se ne možete ludo zaljubiti i s 30, 40, 50...? Zaljubljenost je jedan od najlepših osjećaja, i ako ste slobodni, nemojte ga uskraćivati ni u tridesetima. Dozvolite sebi leptiriće i onaj divan osećaj kada mislite da je čitav svet vaš samo zato jer ste ludo zaljubljeni.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.