savršeno je!
Trik za najukusnije pečenje iz rerne kao: Gosti će se otimati za parče više, ovakva receptura je san snova
Pečenje ko pečenje, mnogima je dosadilo, ali ako dodate sastojke koje predlažemo, dobićete sasvim nov ukus.
Pečenje ko pečenje, mnogima je dosadilo, ali ako dodate sastojke koje predlažemo, dobićete sasvim nov ukus.
Još ako primenite mali trik koji smo opisali u pripremi, poslužićete pečenje za pamćenje. Uz ovakvo jelo lako ćete gostima poželeti sve najbolje.
Potrebno je: 1 kg juneće pečenice, biber, mešavina začinskog bilja, kašika ljutog senfa, 2 kašike meda, ulje,so.
Priprema: Očistite meso od masnoće i ostavite ga na hladnom barem sat vremena. Potom meso natrljajte senfom i medom i uvaljajte ga u obilnu mešavinu bibera i začinskog bilja. Meso stavite u pleh pokriven pek-papirom i ne solite ga pre pečenja. Ne zaboravite ovaj mali trik: prelijte pečenicu vrelim uljem i stavite pleh u rernu zagrejanu na najjačoj temperaturi. Ako volite manje pečenu sredinu mesa, pecite je najduže 20 minuta, a ako želite da meso bude sasvim pečeno iznutra, posle 20 minuta smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite ga još 40 minuta. Pečeno meso prebacite na alu-foliju, posolite ga, zatvorite foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Tek potom meso secite.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




