SAMO UBACITE U BLENDER I GOTOVO! Kolač je spas za svaku domaćicu jer nema RERNE - recept dobar i za POČETNIKE
Foto: Bakina kuhinja

Bez mučenja

SAMO UBACITE U BLENDER I GOTOVO! Kolač je spas za svaku domaćicu jer nema RERNE - recept dobar i za POČETNIKE

Priprema traje svega 15 do 20 minuta, ne uključuje pečenje, a rezultat je kremast, čokoladan i neodoljivo ukusan zalogaj

Objavljeno:

Ako vam se gosti najave u poslednji čas ili vam se jednostavno jede nešto slatko odmah, ovaj dezert je pravo rešenje.

Priprema traje svega 15 do 20 minuta, ne uključuje pečenje, a rezultat je kremast, čokoladan i neodoljivo ukusan zalogaj koji osvaja na prvi pogled i prvi zalogaj.

Spoj čokoladne podloge od keksa i penastog fila sa krckavim orasima čini ovaj kolač savršenim izborom za svaku priliku. Praktičan je, brz i idealan čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.

Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

SASTOJCI:

150 g keksa

1 kašika kakaoa

100 g maslaca

2 kesice šlaga (ili 200 g slatke pavlake)

1 kesica želatina

Šaka seckanih oraha

Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

PRIPREMA:

U blender stavite keks i kakao, pa ih sameljite dok ne dobijete tamnu, čokoladnu smesu. Dodajte otopljeni maslac i dobro izmešajte dok se sastojci ne sjedine.

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U svaku korpicu stavite po jednu kašiku smese i pritisnite dnom male čaše kako biste dobili čvrstu i ravnu podlogu. Ostavite u frižideru oko 10 minuta da se stegne.

Za to vreme umutite šlag. Dodajte prethodno rastopljen želatin i umešajte seckane orahe. (Ako koristite slatku pavlaku, želatin nije potreban.)

Fil sipajte preko ohlađene podloge, pospite sa još malo oraha i stavite u zamrzivač na 30 minuta ili u frižider na oko sat vremena.

Dezert je spreman za posluženje – jednostavan, brz i toliko ukusan da će vas svi pitati za recept.

Bonus video:

00:34

Žena spakovala Darka Lazića

(Espreso / M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.