prijatno
Domaći lisnati prutići sa sirom: Mekani kao pamuk, a spremaju se očas posla, bakin recept uspeva baš svima
Priprema je zanimljiva i laka, a rezultat je prava fantazija ukusa koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Ovo je onaj miris detinjstva koji puni kuću toplinom. Pecivo je toliko vazdušasta i mekana da se prosto lepi za prste, a svaka kora se odvaja kao list.
Idealna je za porodični doručak ili kad želite da obradujete najmilije nečim domaćim i zdravim. Priprema je zanimljiva i laka, a rezultat je prava fantazija ukusa koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 500-600 g brašna
- 200 ml jogurta ili mleka
- 2 jaja
- 20 g kvasca
- 1 kašika šećera
- malo soli
- 100 g feta sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 60 g maslaca
- krupna so
Priprema
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, jogurt, 2 jaja i postepeno dodavati brašno pa zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti testo da nadođe. Naraslo testo razviti i podeliti na 7-8 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje i premazati je razmekšanim maslacem, a preko njega rasporediti izgnječeni sir. Slagati loptice jednu preko druge, osim poslednje koju ne treba premazivati.
Tako složeno testo razviti u oblik velikog pravougaonika, preseći ga na pola po dužini, pa na trake širine oko 3 cm.
Svaku traku raseći po sredini pa krajeve provući kroz rasečeni deo (jedan spolja, jedan unutra) kao što je prikazano u videu. Ređati u pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.
Ostaviti da testo još malo naraste u plehu, pa ga premazati žumancetom i posuti semenkama, kimom i krupnom solju po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta dok ne dobije prelepu rumenu boju.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




