Za pola sata dobićete pitu za koju će vam recept tražiti svi: Gurmanski obrok zbog kojeg ide voda na usta
Pita, Foto: springtime78 / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Za pola sata dobićete pitu za koju će vam recept tražiti svi: Gurmanski obrok zbog kojeg ide voda na usta

Ova pita je idealna kada želite ukusan i topao obrok.

Objavljeno:

Ako volite domaće i ukusne pite, ali nemate mnogo vremena, ovaj recept za brzu pitu sa mesom je pravo rešenje. Mekano, masno testo u kombinaciji sa sočnim, dinstanim mesom stvara savršen obrok koji se brzo priprema, a još brže nestaje sa stola. Bez čekanja da se testo odmori, ova pita je idealna kada želite ukusan i topao obrok u samo nekoliko minuta pečenja.

Sastojci

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 100 g masti, margarina ili putera
  • 1 dl toplog mleka
  • 1/2 kvasca
  • 1 žumance
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašićica soli
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka (isečenog na sitne kockice)
  • 3 kašike sitno sečenog lista peršuna
  • 1 belance
  • 1 kašičica bibera
  • po potrebi so

Za premazivanje i posipanje:

  • 1 jaje
  • malo susama
  • malo krupne morske soli

Priprema

U posudu za mešenje staviti brašno, mast, mleko, kvasac, žumanca, šećer, so i zamesiti testo (ne treba kvasac da nadođe). Testo podeliti na dve jufke.

Oklagijom rastanjiti prvu jufku pa je staviti u suv, dublji pleh (testo je masno pa nema potrebe za dodatnom masnoćom na plehu). Preko kore staviti dinstano meso (ocediti ga ako ima potrebe), a zatim staviti rastanjenu drugu koru, izbockati je viljuškom, premazati umućenim jajetom i posuti susamom i krupnom morskom soli.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 12-15 minuta (dok ne poprimi zlatno-žutu boju).

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.