tope se u ustima
Pravo čudo na tanjiru: Kolač od 4 sastojka koji uspeva i neiskusnim domaćicama, svaki zalogaj je uživanje
Ova poslastica je čista fantazija.
Za samo 10 minuta pripreme i četiri sastojka napravite kokos kolač koji se topi u ustima.
Svi znamo taj osećaj: žudimo za nečim slatkim, ali nam se ne stoji satima u kuhinji, niti želimo da koristimo gomilu sastojaka. Zato je ovaj recept pravo malo čudo! Ovo je poslastica koja je osvojila internet jer je toliko jednostavna, a ukus je čista fantazija.
Ovaj kokos kolač je spas za sve domaćice koje žele vrhunski desert bez muke. Trebaju vam samo četiri sastojka i bukvalno 10 minuta pripreme, bez paljenja rerne! Kombinacija kremastog jogurta, bogate čokolade i aromatičnog kokosa stvara savršenstvo koje ćete obožavati.
Pripremite se da prste da poližete!
Potrebno je:
- 100 g kokosa
- 200 g crne čokolade
- dve kašike meda
- 400 g grčkog jogurta*
* Ključ savršenstva ove poslastice leži u grčkom jogurtu. On daje gustu, kremastu bazu koja odlično drži oblik, a istovremeno unosi i malo svežine, balansira slatkoću i čini desert zdravijim od klasičnih kolača. U kombinaciji sa medom i kokosom, stvara se fil koji je neodoljiv, a hrskavi slojevi čokolade ga čine pravom luskuznom poslasticom.
Priprema:
Kalup obložite pek papirom. Otopite 100 g čokolade pa ravnomerno rasporedite po dnu kalupa. U jednoj posudi pomešajte grčki jogurt, kokos i med. Premažite preko čokolade u kalupu. Ostatak čokolade otopite i prelijte preko bele smese. Desert ostavite nekoliko sati u frižideru, a najbolje preko noći.
Trik za sečenje i tri ideje da ovaj kokos kolač napravite još boljim
Kada se vaša poslastica ohladi, vreme je za uživanje, ali i male trikove profesionalaca:
Savršene kocke: Da bi vam rez bio čist i da se čokolada ne bi lomila, nož malo zagrejte pod toplom vodom pre svakog sečenja.
Pojačajte ukus: Ako volite intenzivniji ukus, u fil od jogurta i kokosa možete dodati par kapi esencije ruma ili malo rendane korice limuna.
Promenite čokoladu: Umesto tamne čokolade, slobodno koristite mlečnu ili belu, u zavisnosti od toga koliko slatko volite. Ipak, tamna čokolada najbolje balansira slatkoću kokosa i meda.
Čuvanje: Poslastica je najlepša kada se servira hladna. U frižideru može stajati pokrivena do tri dana, ali budite sigurni da će nestati mnogo pre toga!
Zdrav grčki jogurt, kokos i čokolada čine savršenu harmoniju. Brzo, lako, a ukus je čista fantazija! Pravo čudo od samo četiri sastojka koje se topi u ustima.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




