domaći, vadite papir i olovku
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Ovaj starinski kolač je pravo rešenje kada želite nešto brzo, sočno i domaće. Mekano testo koje podseća na palačinku savršeno se slaže sa kiselkastim voćem, stvarajući ukus koji nas vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju!
SASTOJCI
2 jaja, 300 ml mleka, 50 ml ulja, 2,5 šolje brašna (šolja od 200 ml), 1 vanilin šećer, korica limuna, malo soli, 300-400 g višanja (ili drugog voća po želji), prah šećer zamirisan vanilom za posipanje.
Priprema
U dubljoj posudi žicom dobro izmutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli.
Postepeno dodajte brašno i sve zajedno dobro izmućkajte žicom dok se smesa potpuno ne izjednači i ne nestanu grudvice od brašna.
Dobijenu masu sipajte u podmazan pleh, a preko testa ravnomerno razbacajte višnje iz zamrzivača ili drugo sezonsko voće poput šljiva i kajsija. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok kolač lepo ne porumeni.
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Bonus video:
(Espreso/ T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!







