Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Starinski kolač sa kiselkastim voćem, Foto: Bakina kuhinja

domaći, vadite papir i olovku

Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!

Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.

Objavljeno: 08:53h

Ovaj starinski kolač je pravo rešenje kada želite nešto brzo, sočno i domaće. Mekano testo koje podseća na palačinku savršeno se slaže sa kiselkastim voćem, stvarajući ukus koji nas vraća u detinjstvo i bakinu kuhinju!

SASTOJCI

2 jaja, 300 ml mleka, 50 ml ulja, 2,5 šolje brašna (šolja od 200 ml), 1 vanilin šećer, korica limuna, malo soli, 300-400 g višanja (ili drugog voća po želji), prah šećer zamirisan vanilom za posipanje.

Priprema

U dubljoj posudi žicom dobro izmutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu limuna i prstohvat soli.

Postepeno dodajte brašno i sve zajedno dobro izmućkajte žicom dok se smesa potpuno ne izjednači i ne nestanu grudvice od brašna.

1 / 4 Foto: Bakina kuhinja

Dobijenu masu sipajte u podmazan pleh, a preko testa ravnomerno razbacajte višnje iz zamrzivača ili drugo sezonsko voće poput šljiva i kajsija. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta dok kolač lepo ne porumeni.

Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.

Bonus video:

00:13

VEČERAS NA TAJNOJ LOKACIJI SE SLUŽI OVAJ NAPITAK Otkrivamo recept pića SAMO ZA ODABRANE!

(Espreso/ T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.