prijatno
Posne ćufte toliko dobre da niko neće znati da nema mesa: Bakin recept koji će vam obogatiti trpezu, vredi probati
Ukusan ručak kojem malo ko može odoleti.
Bakin recept za posne ćufte kojima niko ne može odoleti, a uspevaju svima. Obradujte namilijije ukusnim obrokom.
Sastojci:
300 gr krompira, 2 kašike sojinih mrvica, 1/2 manjeg praziluka , 3-4 čena belog luka, 2 kašike integralnog brašna, 2 kašike prezli, mrvica praška za pecivo na vrh noža, so, biber, slatka paprika, peršun i ulje.
Priprema:
Sojine mrvice potopiti u toplu vodu i posle deset minuta ih dobro iscediti rukama. Krompir oguliti, izrendati na najsitnije i odmah ga snažno iscediti, pa pomešati sa isceđenom sojom.
Dodati sitno seckan crni luk i beli luk seckan na komadiće da se oseća pod zubom, a zatim umešati integralno brašno, prezle, mrvicu praška za pecivo i začine.
Od dobro sjedinjene smese oblikovati ćufte i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne postanu hrskave i tamno-zlatne, pa ih vaditi na hartiju da se ocede. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




