IDEALAN DORUČAK ZA NIKOLJDAN! Spas za sve one koji POSTE - pravi se lako, sve NAMIRNICE imate kod kuće već
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Ukusno

IDEALAN DORUČAK ZA NIKOLJDAN! Spas za sve one koji POSTE - pravi se lako, sve NAMIRNICE imate kod kuće već

Reč je o posnim palačinkama koje su podjednako ukusne kao mrsne

Objavljeno:

Posne palačinke pripremaju se bez mleka i jaja, a ukus vas neće razočarati. Pravićete ih i nakon završetka posta - u to smo sigurni!

Pravoslavna crkva i njeni vernici 19. decembra će obeležiti najveću slavu i veliki hrišćanski praznik - Svetog Nikolu. S obzirom da praznik "pada" u vreme božićnog posta, koji traje 40 dana, sve do 6. januara, slavska trpeza bi iz tog razloga trebalo da bude posna.

Samim tim vam donosimo jedan posni recept za omiljeno jelo svih generacija. Reč je o posnim palačinkama koje su podjednako ukusne, kao i one obične. Posne palačinke pripremaju se bez mleka i jaja, a ukus vas neće razočarati.

Palačinke
foto: Privatna arhiva

Sastojci:

- 500 ml vode (plus još malo da bi se razredilo na gustinu tečnog jogurta)

- 350 gr mekog brašna

- 1 kašičica šećera

- pola kašičice soli

- 2 kesice vanilin šećera ili aroma

- malo naribane korice limuna (ne mora)

- 3 kašike ulja za testo + nekoliko kapi ulja za prženje (u dobrom tiganju bez ulja)

- 1 kašičica praška za pecivo

Palačinke
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izmešajte vodu, šećer, so, vanilu, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Izmešajte tako da nema grudvica i pecite u dobro zagrejanom tiganju.

Dok se peku – smanjite, tj. korigujte temperaturu da palačinke ne bi izgorele. Pecite ih s obe strane. Namažite i urolajte, i – uživajte. Prijatno!

Bonus video:

02:09

VOLŠ PRETRAŽIVAO KAKO UNIŠTITI MIRIS TELA PRI RASPADANJU, A OVAKO JE OBMANUO POLICIJU! Brajan osuđen zbog ubistva supruge, a ovo mu je bio plan!

(Espreso/Superžena/M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.