Ukusno
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Ovaj domaći posni majonez savršen je izbor za sve vrste salata, sendviča i namaza.
Priprema se brzo i lako, a uz minimalnu količinu ulja dobija se neverovatno gust, stabilan i kremast rezultat – bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Sastojci:
- 150 ml sojinog mleka (obavezno sobne temperature)
- 1 kašičica senfa
- ½ kašičice soli
- Sok od ½ limuna
- Do 200 ml suncokretovog ulja
Priprema:
U visoku i usku posudu (čašu za štapni mikser) sipajte sojino mleko, dodajte senf i so. Štapni mikser spustite skroz do dna posude i uključite ga bez pomeranja.
Miksajte dok smesa ne postane vazdušasta i penasta (oko 30–60 sekundi). Zatim, dok mikser neprekidno radi, polako i u tankom, ravnomernom mlazu dodajte ulje.
Važno je da ne žurite – sporije dodavanje ulja je ključ savršene gustine.
Nastavite sa miksanjem dok se majonez ne zgusne. Kada postignete željenu teksturu, prestanite sa dodavanjem ulja. Na kraju dodajte sok od limuna i kratko izmiksajte kako bi majonez pobeleo i dobio osvežavajući ukus.
Gotov posni majonez prebacite u čistu teglicu i čuvajte u frižideru.
Bonus video:
(Espreso/M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




