Ćufte prste da poližete: Ova 3 sastojka čine čuda, ovako dobar ručak dugo niste spremili, svi će vam tražiti recept
Ćufte, Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPh / Shutterstock Editorial / Profimedia

ukus koji osvaja

Ćufte prste da poližete: Ova 3 sastojka čine čuda, ovako dobar ručak dugo niste spremili, svi će vam tražiti recept

Pravljenje sočnih ćufti je umetnost koja kombinuje pravilnu pripremu mesa, balans začina i pametno korišćenje dodataka.

Objavljeno:

Većina domaćica se oslanja na klasične prezle, ali postoji nekoliko jednostavnih sastojaka koji mogu potpuno promeniti teksturu, sočnost ukus ćufti. Uz minimalan napor i malo kreativnosti u kuhinji, možete pripremiti ćufte koje nestaju sa tanjira brzinom svetlosti i ostavljaju goste da pitaju za recept.

Pravljenje sočnih ćufti je umetnost koja kombinuje pravilnu pripremu mesa, balans začina i pametno korišćenje dodataka. Kada se sve ove komponente spoje, rezultat je savršen – svaka ćufta je sočna, mirisna i punog ukusa. Sada ćemo vas uputiti na tri najefikasnije alternative prezlama koje će učiniti da vaše ćufte budu nezaboravne.

Crni luk – sastojak koji pravi veliku razliku

Crni luk je sastojak koji se često koristi u kuhinji, ali njegova prava moć u mlevenom mesu često ostaje neprimećena. Kada sitno sameljete glavicu crnog luka i dodate je u smesu, ćufte zadržavaju vlagu, ne raspadaju se tokom kuvanja i postaju aromatičnije.

Slatkast i bogat ukus crnog luka prodire u svaku ćuftu, što čini da svaka zalogaj bude sočan i savršen. Ovo je trik koji profesionalni kuvari koriste, a koji možete lako primeniti i kod kuće.

Ovsene pahuljice – zdrava i hranljiva alternativa koja potpuno menja teksturu svake ćufte

Ovsene pahuljice su idealna zamena za prezle ako želite zdraviju varijantu. Pre dodavanja u mleveno meso, potopite ih u mleko nekoliko minuta – ovaj korak je ključan da apsorbuju tečnost i zadrže vlagu unutar ćufti.

Pahuljice čine da ćufte budu punije i mekše, a istovremeno im daju laganu teksturu koja se savršeno slaže sa začinima i aromama koje koristite. Ova opcija je posebno dobra za one koji žele balans između ukusa i nutritivnih vrednosti.

Griz – tajni dodatak koji daje na punoći ukusa

Griz je još jedan sastojak koji može potpuno promeniti vašu smesu za ćufte. Upija višak tečnosti, ali čuva unutrašnju sočnost mesa, što znači da ćufte ostaju savršene i nakon pečenja ili prženja.

Nekima se ukus griza čini gotovo identičan prezlama, dok drugi primećuju znatno poboljšanje sočnosti i strukture. Ovaj sastojak je jednostavan, jeftin i lako dostupan, a njegova primena može učiniti da vaše ćufte budu neuporedivo ukusnije.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/24sedam/Milica Lekić/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.