Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti

Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.

Objavljeno:

Ovaj recept za posnu projicu je savršeno rešenje kada želite brz, zasitan, a istovremeno izuzetno ukusan zalogaj.

Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna (3:1), ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja, a priprema je tako jednostavna da je gotova za tili čas.

Odlična je uz turšiju, kiselo mleko, ili kao zamena za hleb.

Proja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci

3 čaše kukuruznog brašna, / čaše (od 200 g)/, hlebno brašno, 1 čaša (od 200 g), ulje, 50-100 ml (po želji), kisela voda, 2,5 čaše, prašak za pecivo, 1, soli, po ukusu, semenke po želji (susam, bundeva, suncokret), opciono

Priprema

Pomešati sve suve sastojke: kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.

Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa.

Proja
foto: Bakina kuhinja

Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo.

Proja
foto: Bakina kuhinja

Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni oko 45 minuta, ili dok projica ne dobije lepu zlatno-žutu boju.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.