Posna kuvana, čorbasta boranija: Bakin recept prste da poližete, sprema se brzo i lako
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Posna kuvana, čorbasta boranija: Bakin recept prste da poližete, sprema se brzo i lako

Ukusan ručak kojem niko neće odoleti.

Objavljeno:

Fantastičan, lagan i hranljiv ručak, idealan za dane posta i savršen za laku probavu i laka creva! Priprema je brza, a ukus neodoljiv.

Sastojci

Boranija (sveža ili smrznuta), jedan crni luk, jedna mala šargarepa, jedan manji krompir, jedna kašika ajvara, jedan lovorov list, ulje, začini (so, biber, suvi začin), aleva paprika (za boju, ako želite).

Boranija
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Na malo ulja izdinstajte sitno seckani luk, pa dodajte rendanu malu šargarepu i sitno seckani krompir.

Kada povrće malo omekša, dodajte boraniju i lovorov list. Nalijte vodom da prekrije povrće i kuvajte dok boranija i krompir ne omekšaju.

Boranija
foto: Bakina kuhinja

Pred kraj kuvanja dodajte so, biber, suvi začin (ako ga koristite), alevu papriku i jednu kašiku ajvara za puniji ukus. Kuvajte još par minuta, pa sklonite sa vatre.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.