Posne lepinje spolja hrskava, a unutra mekane ko duša: Spremaju se lako i brzo, biće vam spas u mnogim prilikama
Lepinje, Foto: Bakina kuhinja

neodoljiv ukus

Posne lepinje spolja hrskava, a unutra mekane ko duša: Spremaju se lako i brzo, biće vam spas u mnogim prilikama

Ovako pripremljene posne lepinjice možete da jedete i uz namaz, ali i kao dodatak jelima.

Objavljeno:

Ispečene lepinjice mogu da se jedu sa određenim namazom ili mogu da budu dodatak jelima.

U svakom slučaju, ove posne lepinjice se veoma jednostavno pripremaju i gotove su za tili čas.

Recept za posne lepinjice iz tiganja ćete obožavati, a uz malo truda oko testa, biće mekane poput mrsnih hlepčića.

Sastojci:

  • 100 gr integralnog brašna (spelta, raženo, heljdino, može i pšenično integralno - po izboru)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 70 ml vode

Priprema:

  1. U brašno dodati so i prašak za pecivo, pa promešati.
  2. Uz dolivanje vode zamesiti testo, pa ga podelili na dva dela.
  3. Oklaginjom rastanjiti na tanke okrugle lepinjice.
  4. Podmazati tiganj i dobro ga zagrejati.
  5. Peći lepinjice sa obe strane dok ne dobiju braon tačkice.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.