TURKINJE ZAPRAVO OVIM PRELIVAJU BAKLAVE? Više nema tajni za savršen dezert - DODAJTE OVAJ SASTOJAK U SIRUP OBAVEZNO
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

detalji su tu!

TURKINJE ZAPRAVO OVIM PRELIVAJU BAKLAVE? Više nema tajni za savršen dezert - DODAJTE OVAJ SASTOJAK U SIRUP OBAVEZNO

Sirup se menja jednim malim dodatkom!

Objavljeno:

Majstori poslastičarstva tvrde da je upravo sirup ono što pravi razliku između običnog i vrhunskog deserta.

Kada je dobro skuvan, miris slatkog sirupa ispuni celu kuću, baklava dobije zlatnu boju, a zalogaj se topi čim dotakne nepce. To je više od kuvanja, mali ritual koji budi sećanja i donosi onu toplinu domaće trpeze.

Najlepši preliv za baklavu

Sirup za baklave se menja jednim malim dodatkom!

Sastojci: 500 g šećera 300 ml vode sok i nekoliko kolutova limuna kašika meda (po želji) par karanfilića ili malo narandžine kore za miris

Baklava
foto: Martin Child / robertharding / Profimedia

Priprema: U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte na umerenoj temperaturi. Dodajte limun i začine i ostavite da lagano krčka 10–15 minuta, dok sirup ne dobije gušću strukturu. Sklonite sa ringle i potpuno ohladite.

Najbolji trik je da se kombinuju različite temperature, ili vruću baklavu prelijte hladnim sirupom, ili suprotno. Tako se postiže savršena tekstura i slatkoća koja ravnomerno prodire u svaki sloj.

Male izmene daju lični pečat, ali jedno ostaje ključno, dobar preliv mora biti gust, sjajan i ravnomerno raspoređen kako bi baklava zablistala u punom sjaju.

Bonus video:

04:54

Jelena Tomašević

(Espreso /Informer/M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.