Proja bez kapi ulja koja se topi u ustima: Ovo ćete tamaniti, sa ovim receptom nema greške, uspeva svima
Proja, Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Proja bez kapi ulja koja se topi u ustima: Ovo ćete tamaniti, sa ovim receptom nema greške, uspeva svima

Proja je odličan izbor za doručak ili za večeru.

Objavljeno:

Proji još nikada niko nije odoleo. Može da se pravi na bezbroj načina, da joj se dodaje mleveno meso, kobasice, mladi luk, ajvar i naravno sir.

Idealna je i za doručak i za večeru, a koliko je ukusna dovoljna vam je samo čaša jogurta i imate kompletan obrok posle kog ćete sigurno biti siti.

Pred vama je jedna malo zdravija varijanta proje, posebno jer se umesto ulja koristi mast, a o blagodetima praziluka i koprive je suvišno i govoriti.

S obzirom na sve to, verujemo da će se ovo jelo naći bar jednom nedeljno na vašoj trpezi.

Sastojci:

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 200 g belog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše kisele vode
  • 2 jajeta
  • 50 g masti
  • 1 praziluk
  • 100 g koprive (samo listovi)
  • malo soli
  • malo susama za posipanje

Priprema:

  1. Praziluk iseckajte i izdinstajte, a listove koprive kratko obarite (koprivu prethodno nemojte prati jer će biti tvrda).
  2. U činiji izmešajte kukuruzno i belo brašno zajedno sa praškom za pecivo. Smesi dodajte izdinstan praziluk i skuvanu koprivu, koju ste sitno iseckali.
  3. Nakon toga, dodajte otopljenu mast, kiselu vodu i umućena jaja, pa sve dobro promešajte. Smesa ne treba da bude pregusta.
  4. Pleh obložite pek papirom i u njega sipajte gotovu smesu. Na kraju pospite susamom.
  5. Ukoliko više volite, smesu možete pripremati i u kalupima.
  6. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/24sedam/D.R./prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.