Tradicionalni sladak kupus: Najbolji recept za početnike, specijalitet prste da poližete, vredi probati
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Tradicionalni sladak kupus: Najbolji recept za početnike, specijalitet prste da poližete, vredi probati

Ovo je jelo je srce tradicionalne kuhinje, ali pripremljeno na najlakši mogući način.

Objavljeno:

Ovog puta, u kuhinji je glavni Deka, a priprema ovog kupusa je tako jednostavna da će ga znati skuvati i apsolutni početnici!

SASTAV

Potrebno je (za posnu varijantu samo izbaciti meso i zapržiti na ulju):

Glavica slatkog kupusa, dve do tri karmenadle od svinjskog vrata, šargarepa, ljuta paprika, slatka paprika, malo celera (ako nemate koren, bar celerovog lista), krompir (isečen na četvrtine), dva paradajza na kocke ili 100 ml kuvanog paradajza, suvog začina, seckan peršunov list.

Kupus
foto: Bakina kuhinja

Za laganu zapršku: malo ulja ili masti, malo brašna, aleva paprika, 3 čena seckanog belog luka.

PRIPREMA

Glavicu kupusa iseći na četiri dela. Dno velikog lonca ili šerpe poređati prvom polovinom sečenog kupusa. U sredinu ubaciti krompir isečen na četvrtine i poređati karmenadle od svinjskog vrata. Preko mesa dodati drugu polovinu kupusa.

Kupus
foto: Bakina kuhinja

Odozgo pobosti šargarepu, celer, slatku i ljutu papriku. Naliti vodom da sve ogrezne i kuvati dok kupus i meso ne omekšaju.

Neposredno pre zaprške, u kupus ubaciti dva sveža paradajza isečena na kocke ili dodati 100 ml kuvanog paradajza. Dodati suvog začina.

U tiganju napraviti tanku zapršku: na malo masti upržiti malo brašna. Skloniti sa vatre, dodati 3 čena seckanog belog luka i promešati. Pred sam kraj, vratiti na vatru, dodati alevu papriku i odmah preliti kupus. Kuvati još vrlo kratko.

Na samom kraju dodati seckan peršunov list.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.