EMBARGO KOLAČ JE PREŽIVEO SVE SANKCIJE JER JE JAKO JEFTIN! Mekan kao duša, deca ga vole, idealan za užinu
Kolač, ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

recept

EMBARGO KOLAČ JE PREŽIVEO SVE SANKCIJE JER JE JAKO JEFTIN! Mekan kao duša, deca ga vole, idealan za užinu

Embargo kolač bio je najpopularnija brza poslastica bivše Jugoslavije, svaka domaćica znala je recept napamet

Objavljeno:

Embargo kolač se pravi od jeftinih sastojaka, i to baš brzo i lako, a fantastičnog je ukusa. Svaka domaćica je recept znala napamet i ovaj kolač je bio redovan na svim trpezama širom Jugoslavije

Embargo kolač je dobio ime po periodu kada je nastao, a to je ono teško vreme ’90-tih. Specifičan je po tome što sastojci koji čine ovaj kolač nisu skupi i pre svega zato što se ne koriste jaja.

Embargo kolač je biskvit koji može biti odlična užina za decu uz šolju čaja ili mleka, ali i ukusna poslastica kada imate iznenadne goste.

Sastojci za kolač

– 2 čaše (od 2 dl) brašna – 2 čaše šećera – 2 čaše vode – 1/2 čaše ulja – 3 kašike džema od kajsije (ili po želji) – 1 kašičica praška za pecivo – 2 kašičice kakaoa

Priprema embargo kolača

U činiju staviti brašno, šećer, prašak za pecivo i kakao i kašikom izmešati.

Zatim dodati vodu, ulje, sjediniti, pa umešati džem. Sipati u pleh obložen pek-papirom i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kolač možete posuti prah šećerom ili preliti glazurom od čokolade.

Bonus video:

09:48

12.11.2025. VEČERNJI DNEVNIK

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.