Najbolji pileći paprikaš, pravi ručak za dušu: Tajna je u triku sa posebnom zaprškom, obavezno probajte
Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Najbolji pileći paprikaš, pravi ručak za dušu: Tajna je u triku sa posebnom zaprškom, obavezno probajte

Garantujemo da će vaša porodica tražiti tanjir više.

Objavljeno:

Ako tražite ukus prave, starinske kuhinje, prestanite da tražite! Ovaj pileći paprikaš je jelo koje greje dušu i telo.

Tajna je u triku sa posebnom zaprškom koja daje bogatu boju i gustinu, a u kombinaciji sa mekim mesom i mirisnim povrćem stvara savršenstvo!

Ne otkrivamo tačan redosled dodavanja povrća, ali garantujemo da će vaša porodica tražiti tanjir više! Savršen obrok za hladne dane!

Pileći paprikaš
foto: Bakina kuhinja

Sastojci

  • jedna glavica crnoga luka
  • jedna sveža paprika
  • jedna veća šargarepa
  • tri krompira
  • 500 g piletine
  • 1 svež paradajz
  • lovorov list
  • jedna kašičica suvoga suvog začina
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica ml paprike
Pileći paprikaš
foto: Bakina kuhinja

Priprema

Luk iseckati na sitno, dodati šargarepu i seckanu svežu papriku i sve to lepo izdistati. Kada se to izdinsta, dodati meso, a zatim dodati krompir i preliti vodom. Ostaviti da se to krčka. Kada se ukuva, dodati sečen paradajz.

Pileći paprikaš
foto: Bakina kuhinja

U jednu činiju dodati jednu kašiku brašna, slatke mlevene paprike i malo suvoga začina. Sipati vode, dobro promešati i sipati u paprikaš, dobro izmešati.

Na kraju dodati lovorov list. Ostaviti da kuva još par minuta i to je ti.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.