NJAM, NJAM
Posna proja bez jaja i jogurta koju ćete obožavati: Mera je na čaše, a sprema se za samo 20 minuta
Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta
Proja je idealan dodatak koji može da se jede umesto hleba uz punjene paprike, sarmu, ali i kao doručak ili večera uz šolju jogurta i domaću pršutu.
Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.
Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta.
Posnu proju po ovom receptu ćete, sigurni smo, spremati i van posta.
Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao meru za sve sastojke.
Sastojci:
3 šolje pšeničnog brašna
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje obične vode
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte sve suve sastojke, pa onda dodajte vodu, kiselu vodu i ulje.
Sve promešajte žicom za mućenje ili varjačom.
Smesu možete da izlijete u pleh obložen pekarskim papirom, a možete i da stavite u kalupe za mafine.
Samo ćete pre toga podmazati kalupe uljem i brašnom ili da stavite papirne korpice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta.
(Espreso/Krstarica/DČ)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




