obradujte najmilije
Ove starinske keksiće su deca krala sa stolova! Mogu da traju do beskonačno, a ukus im je vrhunski
Verujte, iako ovaj keks može dugo stajati, sumnjamo da će dočekati jutro – jer sećanja su najslađa!
Setite se tog posebnog trenutka kada smo bili mali, a bakina kuhinja se punila čarobnim mirisom limuna i vanile! Sećate se tih divnih, prhkih keksića? Trčali smo oko šporeta, nestrpljivi da iz rerne izvadimo taj najslađi plen detinjstva. To su bili kolači kojima smo se radovali više nego ičemu. Često smo ih, onako tople, krali sa stola i bežali napolje da nastavimo igru!
Iako je recept starinski i jednostavan, rezultat je vrhunski!
Pogledajte kako se brzo zamesi to čuveno testo i kako se lako uz pomoć mašine oblikuju savršeni štapići. Verujte, iako ovaj keks može dugo stajati, sumnjamo da će dočekati jutro – jer sećanja su najslađa!
Potrebno je:
100 gr masti
50 gr maslaca
2 jaja
300 gr brašna
100 gr šećera /ja sam stavila 2 kašike/
korica limuna
2 kesice vanilin šećera
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Mikserom umutiti mast, maslac i jaja sa šećerom, dodati koricu limuna, jaja vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo.
Mesiti rukama da se testo opusti i postane glatko.
Praviti keks na mašini za meso uz dodatak za keks kao što je prikazano na snimki.
Peći 25 minuta na 200 stepeni.
(Espreso/PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






