spremite ih
Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Oduvek ste voleli čupavce, ali Vam je dosadio onaj stari, suvi recept? Danas Baka Jela predstavlja čupavce na savremen način – desert kome nećete odoleti, pravi san snova!
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim! Naravno, preliven je bogatom čokoladnom glazurom i uvaljan u kokos.
Pogledajte sve korake i pripremite desert za koji će Vam tražiti recept!
Za biskvit:
4 jaja
150 gr margarina
150 gr šećera
200 ml jogurta
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Preliv:
1/2 l mleka
šećer po želji
50 gr margarina
100 gr čokolade
150 gr kokosa
džem po izboru
Prprema
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, razmekšani margarin, vanilin šećer, i brašno sa praškom za pecivo i sve dobro mikserom izmešajte. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom.
Sipajte smesu i dobro izjednačite, zatim protresite levo i desno da lepo slegne. Malom kašičicom vadite džem i u malim razmacina ubacite u testo. Pecite na 200 stepeni C 40 min. Pred kraj otkriti i dobro ohladiti.
(Espreso/PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




