PRSTE DA POLIŽETE
Od bakinog sataraša nema boljeg: Posno, ukusno i sočno jelo za svaku priliku - pravićete ga iznova i iznova!
Služite topli sataraš preko vazdušastog pirea
Ovaj posni specijalitet je idealan za brzi ručak ili večeru, a sigurni smo da ćete ga pripremati iznova i iznova.
Sastojci
Za ovaj divan, posni obrok, pripremite:
- Dve veće glavice crnoga luka
- Tri paradajza srednje veličine
- Šest paprika (mesnatih)
- Ulje za prženje (po potrebi)
- Suvi začin (jedna kašika)
- A za čuveni penasti krompir pire:
- Krompir (oko 1/2 kg, po želji)
- Vruća voda (ona u kojoj se krompir kuvao)
- Suvi začin (jedna kašiČICA)
- Beli luk u granulama (jedna kašičica)
Priprema
Priprema Sataraša:
Crni luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta na ulju dok lepo ne požuti. Papriku isecite na trake ili kocke, kako Vi volite, i dodajte je luku. Papriku pržite zajedno sa lukom dok lepo ne omekša.
Kada paprika i luk omekšaju, dodajte oguljeni paradajz, koji ste prethodno isekli na komade. Sve zajedno krčkajte i pržite dok se lepo ne uprži i ne zgusne. Pred kraj dodajte jednu kašiku suvoga začina, promešajte i sataraš je gotov.
Priprema Penastog Krompir Pirea:
Krompir oljuštite, isecite i skuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Sklonite ga sa vatre. Ocedite krompir, ali sačuvajte vrelu vodu u kojoj se kuvao. U vreo krompir dodajte jednu kašČICU suvog začina i jednu kašičicu belog luka u granulama. Sve to izmiksajte, pa polako dodajte vrelu vodu u kojoj se krompir kuvao. Miksajte dok ne dobijete vazdušastu i penastu teksturu pirea.
Služite topli sataraš preko vazdušastog pirea. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!





