Ukoliko u smesu umesto kisele vode dodate ovo palačinke će biti meke ko duša: Uživaćete u slasnim zalogajima
Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

prijatno

Ukoliko u smesu umesto kisele vode dodate ovo palačinke će biti meke ko duša: Uživaćete u slasnim zalogajima

Postoji jednostavan trik kako da vam palačinke ne budu žilave.

Objavljeno:

Palačinke su omiljeni slatkiš u Srbiji, ali i širom sveta. Brzo se pripremaju i nestaju sa stola, ali često se desi da želite da ih sačuvate za kasnije ili ponesete na posao. Problem je što nakon hlađenja postaju žilave i bezukusne. Sada postoji jednostavan trik koji to rešava.

Soda bikarbona je tajna koja menja sve! Samo mala količina u smesi čini da palačinke ostanu mekane, vazdušaste i ukusne čak i dan kasnije.

Kako pripremiti savršeno mekane palačinke

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja

Priprema

Sve tečne sastojke sjedinite, dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Dobro umutite da nema grudvica, pa na kraju dodajte ulje i ponovo izmešajte. Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a zatim smanjite na srednju vatru (oko 7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu i poklopite sud kako bi ostale tople. Sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji – uživanje je zagarantovano!

Savet za najbolje rezultate

Ne morate više koristiti kiselu vodu – tajna je u sodi bikarboni. Pratite ovaj trik i vaše palačinke će svaki put biti savršene, mekane i vazdušaste.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.