spremite
Punjene tikvice gotove bez prženja u dubokom ulju! internet poludeo za njima, prave se očas posla
Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.
Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju!
Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra.
Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.
Potrebno je:
2 tikvice
3 jaja
100 gr šunkarice
3 kašike brašna
soli
malo ulja
50 gr kačkavalja
Priprema:
Tikvice oguliti (osem ako su mlade)
Iseći ih po dužini pa podeliti još jednom na pola.
Dobro posoliti, ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost.
Na foliju staviti brašno, a u tanjir umutiti 2-3 jaja.
Tikvice uvaljati u brašno pa napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i šunkaricom.
Provući ih kroz umućena jaja, zatim ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem.
Peći na 220 stepeni C 45-50 min
(Espreso/PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!






