Pita sa jabukama tako svilena i hrskava: Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog specijaliteta
Pita, Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Pita sa jabukama tako svilena i hrskava: Uživajte u svakom zalogaju ovog neodoljivog specijaliteta

Laka je za pripremu, a oblik malih rolnica je čini savršenom za posluženje.

Objavljeno: 11:21h

Pripremite se za savršeni užitak! Ova pita je magična kombinacija hrskavih kora i svilenkastog, sočnog fila od jabuka i višanja.

Dodatak suvog grožđa daje joj poseban, bogat ukus. Laka je za pripremu, a oblik malih rolnica je čini savršenom za posluženje.

Idealna je za posle ručka, uz popodnevnu kafu ili za iznenadne goste. Uživajte u svakom zalogaju!

Pita
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • tanke kore za pitu
  • 600 gr rendanih jabuka
  • 300 gr smrznutih višanja
  • 50 gr suvog grožđa
  • malo cimeta
  • 2 kašike griza
  • ulje
  • kisela voda

Priprema:

Izrendati jabuke dodati cimet, suvo grožđe. Ubaciti griz pa zasladi po želji /ja nisam. Koru raširiti na sto pouljiti sa uljem i poprskati kiselom vodom.

Pita
foto: Bakina kuhinja

Dodati drugu i nju isto tako i treću pa na nju razbacati rendane jabuke sa suvim grožđem i rasporediti po neku višnju. Saviti sa strane i uviti u rolat. Redjati jedan do drugog u pleh obložen pek papirom.

Rolnice premazati uljem pa ih iseći na pola i još svaku na pla da dobijete manje rolatiće. Peći na 200 stepeni C 40 minuta. Fine frskave sočne svilenkaste jako ukusne za posle ručka ili za posluženje.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.