Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

otkrila

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...

Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.

Objavljeno:

Ovih dana najčešće se pravi sok od paradajza, a evo kako ga kuvaju domaćice sa severa Srbije.

- Što se tiče pripreme, pošto je timski rad u pitanju, taj proces nam najviše služi kao zabava. Većina nas vodi računa o ishrani u porodici, tako da veoma često priprepremamo zdrave recepte - rekla je Maa Mrvić Gabrić, domaćica iz Subotice.

Ajvar
foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Osim što nema šećera, jer je paradajz iz njihove bašte, kod Gabrića nema ni konzervansa. Kada se on ručno iscedi, ukrčka na laganoj vatri, prespe u staklene boce, on se ušuška u ćebe, ili debelu tkaninu, da bi se na prirodan način konzervirao.

- U svakom slučaju, najviše se isplati da napravimo svoje namirnice za zimu. Vreme koje smo uložili nema cenu. Ali, u svakom slučaju uvek se nađe ambalaža od ranijih godina i na taj način se uštedi - kaže Maja Mrvić Gabrić.

Eto. To nam je priča oko A. A sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.

- Nakon paradajaza, pravimo ajvar, sa tim što je naš različit. Mi kombinujemo jabuku i ajvar, čak i u Rusku salatu dodajemo jabuku - zaključila je domaćica iz Subotice.

02:18

Domaćica iz Subotice otkrila tajni sastojak za najukusniji ajvar! Niko ne bi pretpostavio šta je u pitanju, a upravo on daje posebnu aromu

(Espreso/kurir/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.