Starinski recept za neprevaziđenu zimnicu: Somborka u tegli na način na koji su je naše bake pravile
Foto: Printscreen/Youtube/Moi Domasni Recepti

pikantna zimnica

Starinski recept za neprevaziđenu zimnicu: Somborka u tegli na način na koji su je naše bake pravile

Pravi recept za najbolju zimnicu koja se slaže uz mnoga jela

Objavljeno:

Ovo je najaktuelnija zimnica koju možete da napravite, ali i da uživate.

Mera za 6kg somborke:

4l vode

1l alkoholnog sirćeta 9%

250gr šećera

2 kašike soli

pola kesice konzervansa

pola kesice vinobrana

Priprema:

Sve sastojke, osim paprike, prokuvati (doviljno je samo da smesa proključa) i možete skloniti sa vatre. Tom smesom preliti prethodno opranu i od semenki očišćenu papriku.

Zatim je pritisnuti teškim teretom i prekriti je ćebetom.

Sutradan somborku složite u tegle. Važno je prilikom slaganja da je dobro ispritiskate, da ne ostaje vazduh.

Unutra, po želji, možete da stavljate i iseckan peršun, celer i ribani ren, zatim sa preostalom smesom u kojoj je bila paprika prelijte papriku u teglama da je tečnost pokrije, preko stavite plastične zvezde kako biste pritegli papriku, pokrijte celefonom, stavite poklopce i odložite do upotrebe.

Konzervans i vinobran, nažalost, moramo da koristimo, jer su velike vrućine.

Inače, somborke su ljute, ali će im sirće izvući veći dio ljutine, tako da će biti pikantne

Bonus video:

06:06

Da li je zimnica zdrava ili ne?

Espreso/najzena/TM


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.