prijatno
Lepše šnicle od ovih niste probali: Gurmanski ručak od kojeg kreće voda na usta, odmah zapišite recept
Majstorski recept za ručak kojem niko ne može odoleti.
Obradujte najmilije ukusnim ručkom kojem neći moći da odole.
Potrebno je:
- 3-4 svenjske šnicle
- 2 kašike brašna za šnicle
- 1 glavica crnog luka
- 100-150 gr suve slanine
- 1 paprika i jena ljuta zelena paprika
- 350 gr šampinjona na listiće
- 1 veća šargarepa
- suvi začin ml biber
- 4 čena belog luka
- po želji 2 kašičice kukuruznog skroba
- ulje
Priprema:
Meso izlupati između folije posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju da porumeni 5-6 minuta.
Izvaditi iz ulja pa dodati seckanu suvu slaninu i ispržiti. Dodati seckan luk, papriku i šargarepu na kocice.
Dinstati da omekne pa ubaviti na listiće šampinjone da puste tečnost i vratiti meso. Naliti vodom ili supom od kocke da ogrezne.
Krčkati šnicle sat vremena, ali treba pogledati da li treba dodavati malo vode da ne zagore. Na kraju kad se zgusne ubaciti izdrobljen beli luk. Ako je sos ređi dodati dve kašičice kukuruznog skroba u malo tečnosti razmučeno.
Dodati začin i ml biber i na kraju peršunov list seckan. Servirati uz krompir pire ili kuvani pirinač.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




