Ovaj kolač pravi je dragulj u svetu poslastica: Najlepše i najkremastije kocke koje ste probali, tope se u ustima
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

po bakinom receptu

Ovaj kolač pravi je dragulj u svetu poslastica: Najlepše i najkremastije kocke koje ste probali, tope se u ustima

Ne propustite ovaj užitak.

Objavljeno:

Ovaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Recept za fantastične kremaste kocke koje osvajaju na prvi zalogaj.

Bilo da se odlučite da ih pripremite za praznik, porodično okupljanje ili jednostavno želite da se zasladite, ove kocke će vas oduševiti svojom bogatom, kremastom teksturom i savršenim ukusom.

Lako se prave, a rezultat je apsolutno božanstven. Ne propustite ovaj užitak!

Kolač
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 2-3 kašike šećera
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 prašak za pecovo
  • 1 kašika kakaa

Za krem treba

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećera
  • malo ruma
  • 5 punih kašika griza
  • 100 gr kokosa
Kolač
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo, griz, jogirt, ulje i prosejan kakao. Sve izjednačiti, pleh obložiti pek papirom i izliti masu. Peći na 200 stepeni C 30 minuta.

Malo prohladiti. Dok se peče kolač provreti mleko sa šećerom i vanilin šečerom. Izmešati kokos i griz pa zakuvati dodati pred kraj vanilin i kad se malo prohladi rum po želji.

Kolač
foto: Bakina kuhinja

Biskvit iseći popreko da dobijete dva dela pa donji premažiti filom ostavite 3-4 kašike za premaz.

Kad ste premazali nadevom poklopiti gornjim delom poklopiti i premazati odozgo pa posuti kokosom i mrvicama čokolade. Možete i preliti čokoladom.

Najbolje da kolač prenoći premo noći da upije i da se dobro ohladi u frižideru.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.